Malzemeleri: • 250 gr Dana eti
• 3 Adet büyük boy kemer patlıcan
• 1 Adet kuru soğan
• 2 Adet domates
• 3 Adet sivri biber
• 1 Tatlı kaşığı domates salçası
• Su
• Tuz
• Çiçek yağı
• Karabiber
Beğendisi İçin Malzemeler:• Közlenmiş patlıcan
• 2 Çorba kaşığı un
• 2 Su bardağı soğuk süt
• 1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz • Karabiber • Çiçek yağı
• 3 Adet büyük boy kemer patlıcan
• 1 Adet kuru soğan
• 2 Adet domates
• 3 Adet sivri biber
• 1 Tatlı kaşığı domates salçası
• Su
• Tuz
• Çiçek yağı
• Karabiber
Beğendisi İçin Malzemeler:• Közlenmiş patlıcan
• 2 Çorba kaşığı un
• 2 Su bardağı soğuk süt
• 1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz • Karabiber • Çiçek yağı
Yapılışı : Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz. Tenceremize koyduğumuz yağda kavuruyoruz.
Beğendisinin Tarifi:
Patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup patlıcanları küçük küçük doğruyoruz. Tencereye çiçek yağı koyuyoruz. İçerisine un ilave edip kavuruyoruz. Patlıcanlar unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Kaşar peynir ilave ediyoruz. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı