Bu güzel Sebzeli Et Haşlama tarifini bizimle paylaşan Meryem’in Mutfağı’na teşekkür ederiz.
Tencereye doğradığımız etleri ilave edelim ve içine bir miktar su koyup, etler yumuşayana kadar pişirelim.
Soğanın, sarımsağın kabuklarını soyalım ve bütün olarak etin içine ilave edelim.
Havuçları soyalım ve daire şeklinde dilimleyip, etin içine ilave edelim.
Patatesleri ortadan ikiye kesip ilave edelim.
Daha sonra malzemelerin, tam hizasında olacak şekilde sıcak suyu ilave edelim.
Üzerine tuz serpelim ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Sebzeli et haşlamamız servise hazır. Afiyet olsun.
Not: Sebzeli et haşlamasını; düdüklü tencerede yapacaksanız, bütün malzemeleri aynı anda koyalım ve pişirelim.
İsteğe göre et bulyon da kullanabilirsiniz.
Sebzeli Et Haşlama İçin Malzemeler:
- Et,
- 1 adet soğan,
- 3-4 diş sarımsak,
- 2-3 adet havuç,
- 2-3 adet patates,
- Tuz,
- Su.
Sebzeli Et Haşlama Yapılışı
Etleri küp şeklinde irice doğrayalım ve 10-15 dk su da bekletelim.Tencereye doğradığımız etleri ilave edelim ve içine bir miktar su koyup, etler yumuşayana kadar pişirelim.
Soğanın, sarımsağın kabuklarını soyalım ve bütün olarak etin içine ilave edelim.
Havuçları soyalım ve daire şeklinde dilimleyip, etin içine ilave edelim.
Patatesleri ortadan ikiye kesip ilave edelim.
Daha sonra malzemelerin, tam hizasında olacak şekilde sıcak suyu ilave edelim.
Üzerine tuz serpelim ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Sebzeli et haşlamamız servise hazır. Afiyet olsun.
Not: Sebzeli et haşlamasını; düdüklü tencerede yapacaksanız, bütün malzemeleri aynı anda koyalım ve pişirelim.
İsteğe göre et bulyon da kullanabilirsiniz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı