Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

4 Eylül 2024 Çarşamba

Tarhana Nasıl Saklanır? Kuru ve Yaş Tarhana Buzdolabında Nasıl Saklanır, Bozulur Mu?

Tarhana,

Türk mutfağının geleneksel bir lezzeti ve sağlıklı bir gıda malzemesidir. Ancak, tarhana nasıl saklanır ve bu saklama yönteminin ürünün kalitesine etkisi hakkında bazı temel sorular

21 Ağustos 2024 Çarşamba

Nefis Ev Yapımı Tarhana (Trakya Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?


  1. Ev Yapımı Tarhana (Trakya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 – 2,5 kilogram kırmızı kapya biber
    • 1 kilogram kuru soğan
    • 1,5 kilogram domates
    • 1 yemek kaşığı instant maya

15 Ağustos 2024 Perşembe

BİBER SALÇASI NASIL YAPILIR -EN KOLAY KABUKSUZ BİBER SALÇASI- KIŞA HAZIRLIK

✅Kolay biber salçası yapımı haşlamak yok kabuk soymak için saatlerce uğraşmıyoruz etraf kirletmek yok saatlerce kaynatmak yok fazla uğraşmadan pürüzsüz ev yapımı çok lezzetli biber salçasını kesinlikle denemelisiniz ben bu yöntemle inanın çok rahat ettim ben pratik ve kolay yöntemle yapılışını göstermek için bu ölçülerde yaptım siz daha çok istediğiniz miktarlarda kullanarak yapabilirsiniz

5/6 kg kapya biberden ortalama biberin etli oluşuna göre 1 kg biber salçası çıkıyor Malzemeler 3 kg kapya biber

9 Ağustos 2024 Cuma

Evde Sucuk Yapımı

Ev Yapımı En Kolayından Mis Gibi Sucuk (Dağılmayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg orta yağlı kıyma (2 kere çekilmiş)
  • 150 gr sucuk baharatı (Aktarlardan bulabilirsiniz)

Yada;

  • 7-8 diş sarımsak
  • 4 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (Acı tatlı)

25 Temmuz 2024 Perşembe

Dondurulması uygun olmayan gıdalar

Dondurulması uygun olmayan gıdalar

Her şey dondurulduğunda taze kalmaz ya da gelişmez. Bazı gıdaların dondurulması uygun değildir. Bunlar marul, kavun, salatalık ve domates gibi yüksek su içeriği olan ürünleri içerir. Üzüm de uygun değildir (peltemsi hale gelir) ya da kabuğu içindeki muz. Çiğ yumurta dondurucuda çatlayacağından dondurulamaz.

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Sağlıklı Kızartma Yapmanın Püf Noktaları

Kızartma, yemeklerin lezzetini artıran ve kıtır kıtır bir doku kazandıran popüler bir pişirme yöntemidir. Ancak, sağlıklı bir diyetin parçası olarak, kızartma işleminin zararsız bir şekilde yapılması önemlidir. Kızartmanın sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve besinlerin besin değerini korumak için bazı püf noktalarına dikkat edilmelidir.


İşte zararsız kızartma yapmanın püf noktaları:

1. Sağlıklı Yağ Seçimi:

  • Yağ Türü: Kızartma için kullanılan yağın türü, yemeklerin sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Zeytinyağı, kanola yağı, veya avokado yağı gibi doymamış yağ asitleri açısından zengin yağlar, kızartma için daha sağlıklı seçeneklerdir.

5 Temmuz 2024 Cuma

Fındıklı Rulo Tatlı

Fındıklı Rulo Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı irmik
1 portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için;

1 kase ince çekilmiş fındık
Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Önce tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. (tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak)
Tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
Hamuru için un hariç verilen malzemeleri karıştıralım.
Unu kontrollü ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
Hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp kare şeklinde kenarlarını kesip düzeltelim.
Fındığı döküp elimizle hafif bastırarak hamura yayalım.
Önce ortadan ikiye sonra enlemesine kesip ardından ince şeritler keselim.
Şeritleri rulo şeklinde sarıp tepsiye dizelim.




Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdirelim.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**