Ev Yapımı En Kolayından Mis Gibi Sucuk (Dağılmayan) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg orta yağlı kıyma (2 kere çekilmiş)
- 150 gr sucuk baharatı (Aktarlardan bulabilirsiniz)
Yada;
- 7-8 diş sarımsak
- 4 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (Acı tatlı)
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Yedi baharat, tuz
Evinizde en temizinden ve en kolay şekilde sucuğunuzu gönül rahatlığıyla kendiniz yapabilirsiniz. Hem yapımı, hem saklaması çok kolay.
- ⭐Sucuk için kıymanın 2 kere çekilmiş olması gerekiyor.
- Bu sucuğun pişerken dağılmamasını sağlıyor.
- ⭐Sucuk baharatını aktarlardan temin edebilirsiniz.
- Normalde 1 kg et için 70-80 gr sucuk baharatı yeterli geliyor.
- Siz yapacağınız miktara göre artırıp eksiltebilirsiniz.
- ⭐Yada baharatları evde kendiniz ayarlamak isterseniz sarımsakları robottan geçirip bütün baharatlarla harmanlayıp kullanabilirsiniz.
- Acılı seviyorsanız acı toz kırmızı biberi daha fazla kullanabilirsiniz.
- ⭐Bağırsak kullanmadan streç filme sararak yaptım.
- Bu şekilde tek pişirimlik porsiyonlar halinde buzlukta saklayıp dilediğiniz zaman çıkarıp pişirebilirsiniz.
- Gelelim yapımına; kıyma ve baharatlar bir kapta güzelce harmanlanır. 20 dk. hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulur.
- Ağzı kapalı buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir.
- Kıymadan uzun ince rulolar yapılır.
- ilk önce buzdolabı poşetini kenarlarından yırtıyorum böylece düz ve uzun oluyor. Streç film üzerine konulup sıkıca sarılır.
- Sarma işlemi bitince iki ucundan ortaya doğru bastırarak sıkılaştırıp çevirerek bağlanır.
- Buzlukta saklanır.
- Pişireceğiniz zaman buzluktan çıkarıp bi 10-15dk bekletip yarı buzlu kesip pişirebilirsiniz.
- Hem keserken hem de pişirme aşamasında hiç dağılma olmuyor.
Denemek isterseniz şimdiden AFİYET OLSUN. ❤❤❤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı