✅Kolay biber salçası yapımı haşlamak yok kabuk soymak için saatlerce uğraşmıyoruz etraf kirletmek yok saatlerce kaynatmak yok fazla uğraşmadan pürüzsüz ev yapımı çok lezzetli biber salçasını kesinlikle denemelisiniz ben bu yöntemle inanın çok rahat ettim ben pratik ve kolay yöntemle yapılışını göstermek için bu ölçülerde yaptım siz daha çok istediğiniz miktarlarda kullanarak yapabilirsiniz
5/6 kg kapya biberden ortalama biberin etli oluşuna göre 1 kg biber salçası çıkıyor Malzemeler 3 kg kapya biber 1 yemek kaşığı kaya tuzu 1 yemek kaşığından az sıvı yağ Toplam çıkan biber salçası 750 g biber salçası çıktı Biber salçasının yapılışı Önce kapya biberlerimizi alırken salçanın çok çıkması ve renginin güzel olması için etli ve kırmızı olmasına özen gösterelim kapya biberleri güzelce yıkayalım suyunu süzdürelim Kapya biberlerin yeşil sap kısımları ve çekirdekleri çıkaralım sonra elinizle veya bıçakla iri parçalara bölelim Böldüğümüz biberleri rondodan veya et makinesinden çekelim Geniş bir tencerenin içerisine alalım ve kaynamaya bırakalım ve arasıra tabanına tutmaması için uzun saplı kaşıkla karıştıralım Şalça kaynama esnasında koyulaştıkça sıçrama yapar etraf kirlenir bunu önlemek için çelik kevgirle üzerini kapatabilirsiniz kaynarken hem hava alır hemde etraf kirlenmez gerçekten çok rahat edersiniz Suyunu çekmeye yakın ocağın altını kapatın beklemeden hemen tekrar el blenderiyle tekrar pürüzsüz olana kadar çekin Tekrar ocağın altını açın orta ateşte arasıra karıştırarak pişirmeye devam edelim salçamızı tabanına tutmaması için dikkat edelim tabanına tutarsa yanık kokusu olur salçanın tadı bozulur İçine tuzunu yemeklere kullandığınız tuz miktarında fazla olacak şekilde kaya tuzu ekliyoruz bir iki aşamada tadına bakarak ekleyelim tuzu az olursa bozulur ara ara da tabanına tutmaması için karıştıralım Suyunu iyice çektiğinden emin olunca biber salçamızı vakumlamak için steril olması için boş kaynattığımız kavanozlara sıcak sıcak biber salçamızı dolduralım üzerine sıvı yağ gezdirelim kavanoz kenarlarını nemli bezle silelim sıfır kaynatılmış kapakla sıkıca kapatalım ve bu şekilde vakum yapalım İsterseniz bir gün güneşde bekletin güneşde rengi daha güzel ve kıvamı daha katı taş gibi ve daha lezzetli olur vakumlamaya gerek kalmadan sadece steril kavanozlara doldurun üzerine kapatacak şekilde sıvı yağ dökün kapağını sıkıca kapatın karanlık serin bir yerde saklayın 3 kg kapya biberden hazırladım kaynattım ortalama 700/800 gr arası biber salçası çıkıyor
5/6 kg kapya biberden ortalama biberin etli oluşuna göre 1 kg biber salçası çıkıyor Malzemeler 3 kg kapya biber 1 yemek kaşığı kaya tuzu 1 yemek kaşığından az sıvı yağ Toplam çıkan biber salçası 750 g biber salçası çıktı Biber salçasının yapılışı Önce kapya biberlerimizi alırken salçanın çok çıkması ve renginin güzel olması için etli ve kırmızı olmasına özen gösterelim kapya biberleri güzelce yıkayalım suyunu süzdürelim Kapya biberlerin yeşil sap kısımları ve çekirdekleri çıkaralım sonra elinizle veya bıçakla iri parçalara bölelim Böldüğümüz biberleri rondodan veya et makinesinden çekelim Geniş bir tencerenin içerisine alalım ve kaynamaya bırakalım ve arasıra tabanına tutmaması için uzun saplı kaşıkla karıştıralım Şalça kaynama esnasında koyulaştıkça sıçrama yapar etraf kirlenir bunu önlemek için çelik kevgirle üzerini kapatabilirsiniz kaynarken hem hava alır hemde etraf kirlenmez gerçekten çok rahat edersiniz Suyunu çekmeye yakın ocağın altını kapatın beklemeden hemen tekrar el blenderiyle tekrar pürüzsüz olana kadar çekin Tekrar ocağın altını açın orta ateşte arasıra karıştırarak pişirmeye devam edelim salçamızı tabanına tutmaması için dikkat edelim tabanına tutarsa yanık kokusu olur salçanın tadı bozulur İçine tuzunu yemeklere kullandığınız tuz miktarında fazla olacak şekilde kaya tuzu ekliyoruz bir iki aşamada tadına bakarak ekleyelim tuzu az olursa bozulur ara ara da tabanına tutmaması için karıştıralım Suyunu iyice çektiğinden emin olunca biber salçamızı vakumlamak için steril olması için boş kaynattığımız kavanozlara sıcak sıcak biber salçamızı dolduralım üzerine sıvı yağ gezdirelim kavanoz kenarlarını nemli bezle silelim sıfır kaynatılmış kapakla sıkıca kapatalım ve bu şekilde vakum yapalım İsterseniz bir gün güneşde bekletin güneşde rengi daha güzel ve kıvamı daha katı taş gibi ve daha lezzetli olur vakumlamaya gerek kalmadan sadece steril kavanozlara doldurun üzerine kapatacak şekilde sıvı yağ dökün kapağını sıkıca kapatın karanlık serin bir yerde saklayın 3 kg kapya biberden hazırladım kaynattım ortalama 700/800 gr arası biber salçası çıkıyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı