Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Ocak 2024 Çarşamba

Ekmek Yapmanın Püf Noktaları


Ekmek yapmaya karar veren herkesin ilk aşamada bilmesi gereken en önemli konuların başında mayalar geliyor. Maya, ekmeğinizin kabarmasını sağlayacak, pofuduk görüntüyü ona verecek en önemli malzemedir.


Kısaca mayanın ne olduğundan bahsedecek olursak; maya, tek hücreli bir organizmadır. Hamuru nasıl kabarttığı ise tamamen kimyadır. Mayalar, glikozla tepkimeye girdiğinde glikozu parçalıyor ve karbondioksit açığa çıkıyor.

Ekmek piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?

Ekmek piştikten sonra fırından hemen çıkarılması, genellikle iyi bir uygulamadır. Ancak bazı durumlarda ekmek, fırında biraz daha fazla zaman geçirebilir.

Ekmek, fırından çıktığında içindeki ısıyla bir süre daha pişmeye devam eder. Bu süre, ekmeğin iç yapısının tamamen oluşması ve mükemmel bir kabuk oluşturması için gereklidir. Ekmek piştikten sonra fırında kalmaya devam ederse, içerideki nem buharlaşır ve ekmeğin iç kısmının daha da kurumasına yardımcı olur. Bunun sonucunda, ekmeğin kabuğu daha çıtır olurken iç kısmı da daha yumuşak ve lezzetli hale gelir.


Ancak, ekmek fırında aşırı uzun bir süre bırakılırsa, kabuğu çok fazla kızarabilir veya yanabilir. Bu da ekmek lezzetini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle, ekmek piştikten sonra fırından hemen çıkarılması önemlidir.

Ekmek piştikten sonra fırından çıkarılırken dikkatli olunmalıdır. Sıcak fırın tepsisi veya kalıbı

12 Ocak 2024 Cuma

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI


Şerbetli İrmik Tatlısı Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
½ su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ su bardağı ayçiçek yağı
Bulamak için Malzemeler
İrmik
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Süslemek için Malzemeler
Kaymak
Toz ya da pirinç fındık

Şerbeti için;
Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Ardından 10 dakika kaynamaya bırakın.
Hazır olan şerbeti kenara alıp ılıtın.

Hamuru için;
Bir karıştırma kabının içerisine yoğurt, yumurta ve irmiği ilave edip bir çırpma teliyle karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçek yağını ilave edip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle yoğurup

2 Ocak 2024 Salı

Pancarlı Humus

Geleneksel humusun eşsiz dokusunu ve besleyici özelliklerini pancarın muhteşem rengiyle birleştiren bu tarif, hem görsel şölen sunacak hem de damakları bayram ettirecek.


Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet büyük boy pancar (haşlanmış ve rendelenmiş)

3 malzemeyle 3 çeşit meze tarifi... Sofranıza renk katacak!

Mutfakta pratik ve lezzetli tarifler arıyorsanız, işte size 3 malzemeyle hazırlayabileceğiniz 3 farklı meze önerisi. Bu basit tariflerle sofranızı renklendirin, misafirlerinizi şaşırtın!


1. Zeytin ve Yoğurtlu Humus

Malzemeler

Şifa dolu bir çorba : Terbiyeli tavuk suyu çorbası!

Hasta dostu bir çorba: Terbiyeli tavuk suyu çorbası!

Kış aylarında hastalık kaçınılmaz olabiliyor. Böyle dönemlerde hastalıklar için birebir olan bir kurtarıcınız var. İşte terbiyeli tavuk suyu çorbası...


Hem lezzet hem de şifa dolu bir çorba ile kış aylarında sıcacık bir kurtarıcınız var. İşte terbiyeli tavuk suyu çorbası tarifi!

27 Kasım 2023 Pazartesi

Mantar nasıl doğranır?


Mutfakta çok sık tükettiğimiz mantar lezzetli ve güzel yemekler hazırlamak için göz önünde bulundurulması gereken besinlerden.

Bol miktarda potasyum içeren mantarı pişirmeye hazırlarken su dolu bir kabın içerisinde bekletmeyin. Islak bezle silerek temizlediğiniz mantarların dış yüzeyini soyup doğradıktan sonra salata, çorba ve kavurmalarınızda kullanabilirsiniz.