Pastane Açması Tarifi
Malzemeler
İçine sürmek için;
- Tereyağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Susam
Pastane Açması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu ve mayayı derin bir kaba alıp karıştıralım.
- Sonrasında sıvı malzemeleri ekleyelim.
- Sıvı malzemelerin üzerine yumurta aklarını ekleyelim.
- Sonrasında tuz ve şekeri ekleyelim.
- Bir çırpıcı ile karıştırmaya başlayalım.
- Sonrasında ele yapışan bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım.
- Bu kıvam sert olmamalı. 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru eşit bezelere ayıralım.
- Ayırdığımız bezeleri 10 dakika dinlendirelim.
- Sonrasında bezelerin üzerine tereyağını ekleyelim.
- Tereyağlı bezeyi çekiştirerek rulo yapalım.
- Rulo yaptığımız hamuru açma şeklinde kıvıralım.
- Tepsiye alıp 30-35 dakika tepsi mayası aldıralım.
- Sonrasında yumurtalı karışımı sürüp susam atalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı