Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

2 Aralık 2024 Pazartesi

Pastane Açması Tarifi

Pastane Açması Tarifi



 Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta ( sarısı üzeri için)
  • 6.5- 7 su bardağı un

İçine sürmek için;

  • Tereyağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam



Pastane Açması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu ve mayayı derin bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Sonrasında sıvı malzemeleri ekleyelim.
  3. Sıvı malzemelerin üzerine yumurta aklarını ekleyelim.
  4. Sonrasında tuz ve şekeri ekleyelim.
  5. Bir çırpıcı ile karıştırmaya başlayalım.
  6. Sonrasında ele yapışan bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım.
  7. Bu kıvam sert olmamalı. 1 saat mayalandıralım.
  8. Mayalanan hamuru eşit bezelere ayıralım.
  9. Ayırdığımız bezeleri 10 dakika dinlendirelim.
  10. Sonrasında bezelerin üzerine tereyağını ekleyelim.
  11. Tereyağlı bezeyi çekiştirerek rulo yapalım.
  12. Rulo yaptığımız hamuru açma şeklinde kıvıralım.
  13. Tepsiye alıp 30-35 dakika tepsi mayası aldıralım.
  14. Sonrasında yumurtalı karışımı sürüp susam atalım.
  15. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı