Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- Su
- Tuz
Sosu için;
Kızartma için
- Sıvı yağ
Üzeri için
- Sarımsaklı ya da sade yoğurt
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına izin verilmeden suyu süzülmelidir.
- Başka bir kapta yumurta, süt çırpalım. Üzerine un ve tuzu ekleyerek tekrar çırpalım.
- Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartalım. Karnabaharlarınızı orta ateşte kızartmanız yeterli olacaktır.
- Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız.
- Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da sadece yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
2. sos seçeneği
Sosu için ;
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
Bulamak için ;
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı galeta unu
Çay bardağı ölçüsü 140 ml
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı