Hamburger Malzemesi Nasıl Seçilir?
Hamburgerde özel lezzetleri yakalamanın ilk şartı tabii ki etin kaliteli olması. Eti seçerken yüzde 20 oranında yağ içeren bir kıyma seçmen köftenin yumuşak ve sulu olmasını sağlar. Eti taze olarak çektirmek de oldukça önemli. Bu konuya açıklık getirdikten sonra sıra aromaların dans ettiği, lezzeti coşturacak ve tüm tatların eklendiği kısma yani çeşnilere gelir.
Hamburgeri renklendirmede en eğlenceli malzemeler kuşkusuz ki soslar, peynirler, ezmeler ve ekmeğe sürülen ürünlerdir. Öncelikle bir tema oluşturup sosları buna göre seçmeni tavsiye ederiz. Soslar hamburgerin tatlı-tuzlu oranını dengelemeye yararken, içerisine eklenen garnitürlerin gevrek ekmekle birlikte birleşip kuru ve yorucu olmasını önler. Yaratıcılığı konuşturup dünyanın farklı bölgelerinden tatları hamburgerinde birleştirmek istersen Hellmann’s soslarının leziz çeşitleri işini son derece kolaylaştırabilir.
Lezzeti Arttıran Hamburger Malzemeleri Nelerdir?
Soğan: Karamelize soğan, gurme bir hamburgerin olmazsa olmazlarından. Soğanın zengin ve yumuşak yapısı ateş tadıyla birleştiğinde mükemmel bir malzeme olur.