Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

29 Ağustos 2021 Pazar

Hamburger Malzemesi Nasıl Seçilir?

Hamburger Malzemesi Nasıl Seçilir?

Hamburgerde özel lezzetleri yakalamanın ilk şartı tabii ki etin kaliteli olması. Eti seçerken yüzde 20 oranında yağ içeren bir kıyma seçmen köftenin yumuşak ve sulu olmasını sağlar. Eti taze olarak çektirmek de oldukça önemli. Bu konuya açıklık getirdikten sonra sıra aromaların dans ettiği, lezzeti coşturacak ve tüm tatların eklendiği kısma yani çeşnilere gelir.

Hamburgeri renklendirmede en eğlenceli malzemeler kuşkusuz ki soslar, peynirler, ezmeler ve ekmeğe sürülen ürünlerdir. Öncelikle bir tema oluşturup sosları buna göre seçmeni tavsiye ederiz. Soslar hamburgerin tatlı-tuzlu oranını dengelemeye yararken, içerisine eklenen garnitürlerin gevrek ekmekle birlikte birleşip kuru ve yorucu olmasını önler. Yaratıcılığı konuşturup dünyanın farklı bölgelerinden tatları hamburgerinde birleştirmek istersen  Hellmann’s soslarının leziz çeşitleri işini son derece kolaylaştırabilir.

 
 

Lezzeti Arttıran Hamburger Malzemeleri Nelerdir?

Soğan: Karamelize soğan, gurme bir hamburgerin olmazsa olmazlarından. Soğanın zengin ve yumuşak yapısı ateş tadıyla birleştiğinde mükemmel bir malzeme olur.

Hamburger Ekmeği Nasıl Yapılır?

Hamburger Ekmeği Nasıl Yapılır?

Hamburger ekmeği hazırlarken lezzeti yakalamak sandığından çok daha kolay. Üstelik bu leziz ekmeği yapmak için çok fazla malzeme kullanmana da gerek yok. Bu yüzden de hem hazırlık süresi az hem de çok hızlı bir şekilde pişiyor. Bir başka güzelliği de önceden hazırlanıp yarı pişmiş şekilde dondurularak kullanılabilmesi... Böylece istediğin zaman elinin altında olur. Izgara üzerinde ısıtırsan da çıtır çıtır olur. Hazırsan hadi başlayalım!

 
 
  • Hamburger ekmeği hamuruna tuz ve şeker eklenir. Bu yüzden herhangi bir maya eklemeden önce onları unla iyice çırp. Çünkü tüm kuru malzemelerini kaseye tek seferde

Makarna Hamuru Nasıl Hazırlanır?

Makarna Hamuru Nasıl Hazırlanır?

 
 

El yapımı makarna hazırlıkları acemilerin gözünü korkutabilir. Telaş yok! Tazecik yiyeceğin makarnayı yapmak yaklaşık olarak 30 dakikalık bir iş. Makarna hamuru için ise temel olarak un, su ve tuzdan başka bir şeye ihtiyaç yok.

  • Hamur için 400 gram irmik unu ya da makarna unu gerekiyor. Pişirme stiline göre bu iki unu yarı yarıya karıştırarak da kullanabilirsin. 220 ml yani yaklaşık olarak bir su bardağı su ve 1 yemek kaşığı kadar tuzu hazırla ve muhteşem bir makarna yapmak için kolları sıva.

28 Ağustos 2021 Cumartesi

Kalburabastı Tarifi


Malzemeler; 1 paket tereyağı – 250 gr 3 su bardağı un 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

KALBURABASTI TATLISI TARİFİ - KIYIR KIYIR TAM KIVAM TAM ÖLÇÜ


KALBURABASTI TATLISI TARİFİ - KIYIR KIYIR TAM KIVAM TAM ÖLÇÜ malzemeler: şerbet için: 3 su bardağı şeker

Revani I Revani Tarifi


Revani Malzemeler; 4 adet yumurta ½ su bardağı toz şeker 1 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu

26 Ağustos 2021 Perşembe

Ezogelin çorba tarifi


Ezogelin çorba tarifi

Protein ve lif kaynağı mercimek çorbaların baş tacıdır. Ezogelin çorbanın ana malzemesi kırmızı mercimek değişmez, onun dışındakiler her tarife göre değişir. Sade ve lezzetli bir ezogelin çorbası için bu tarifimizi deneyin.

 

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

2 yemek kaşığı bulgur

1 yemek kaşığı pirinç

1 soğan

2 yemek kaşığı domates biber karışık salça