Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Şubat 2024 Cumartesi

Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2adet orta boykereviz
  • 1adethavuç
  • 2adet orta boypatates
  • 1adetsoğan
  • 6yemek kaşığızeytinyağı
  • 1/2adetlimon
  • 1su bardağıportakal suyu
  • 1su bardağısu
  • 1tatlı kaşığıun
  • 1tatlı kaşığıtoz şeker(ya da 1 kesme şeker)
  • 1/2tatlı kaşığıtuz

Portakallı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kerevizin kararmaması için limon suyun içinde bekletin.  Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu da ince ince doğrayıp zeytinyağı eklediğiniz tencere de soğanla birlikte kavurun.

    portakalli-kereviz1
  2. Ardından üzerine patatesleri ekleyin.

    portakalli-kereviz2
  3. Kerevizleri de ilave ederek bir süre kavurun.
    portakalli-kereviz3
  4. Üzerine unu ilave edip karıştırın.
    portakalli-kereviz4
  5. Ardından şeker, tuz, portakal suyunu, limon suyunu ve suyu da ekleyin.

    portakalli-kereviz5
  6. Son olarak kereviz sapını da tencerenin ortasına koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 25-35 dakika kadar sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

    portakalli-kereviz6
  7. Pişen yemeği dinlendikten sonra tabağa alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

     
    portakalli-kereviz7

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Portakallı Kereviz Tarifi*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı