KOLAY! Gece hazır, sabah pişirin! Kabarık ve Yumuşak Sütlü ekmek! Kolay kahvaltı ekmeği
*İçindekiler 210g (0.91 su bardağı) Süt 25 gr (2 yemek kaşığı) Şeker 3g (1 çay kaşığı) Instant maya 300g (2 su bardağı) Ekmek unu / Çok amaçlı un 3 gr (1/2 çay kaşığı) Tuz 20 gr (1,5 yemek kaşığı) Eritilmiş tuzsuz tereyağı yumurta yıkama Susam taneleri 180°C (355 F) 20-25 dakika pişirin Önemli ipuçları 1. Eritilmiş tuzsuz tereyağı veya oda sıcaklığında yumuşatılmış tuzsuz tereyağı kullanabilirsiniz. 2. Ekmeğe şekil verdikten sonra fırın tepsisine dizin. Daha sonra buzdolabında yaklaşık 10 saat bekletin. buzdolabı sıcaklığı yaklaşık 4°C'dir. 3. Soğuduktan sonra ekmeği çıkarın ve büyük baloncuklar olup olmadığını kontrol edin. Hamurun üstünde büyük hava kabarcıkları varsa, bunları kırmak için kürdan veya iğne kullanabilirsiniz. Sonra yaklaşık bir saat kabarması için ılık bir yere koyun. 4. Fırın tepsisi boyutu yaklaşık 23cm 5. Yüzeye yumurta sarısı veya süt sürün ve dekorasyon olarak biraz susam serpin.
*İçindekiler 210g (0.91 su bardağı) Süt 25 gr (2 yemek kaşığı) Şeker 3g (1 çay kaşığı) Instant maya 300g (2 su bardağı) Ekmek unu / Çok amaçlı un 3 gr (1/2 çay kaşığı) Tuz 20 gr (1,5 yemek kaşığı) Eritilmiş tuzsuz tereyağı yumurta yıkama Susam taneleri 180°C (355 F) 20-25 dakika pişirin Önemli ipuçları 1. Eritilmiş tuzsuz tereyağı veya oda sıcaklığında yumuşatılmış tuzsuz tereyağı kullanabilirsiniz. 2. Ekmeğe şekil verdikten sonra fırın tepsisine dizin. Daha sonra buzdolabında yaklaşık 10 saat bekletin. buzdolabı sıcaklığı yaklaşık 4°C'dir. 3. Soğuduktan sonra ekmeği çıkarın ve büyük baloncuklar olup olmadığını kontrol edin. Hamurun üstünde büyük hava kabarcıkları varsa, bunları kırmak için kürdan veya iğne kullanabilirsiniz. Sonra yaklaşık bir saat kabarması için ılık bir yere koyun. 4. Fırın tepsisi boyutu yaklaşık 23cm 5. Yüzeye yumurta sarısı veya süt sürün ve dekorasyon olarak biraz susam serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı