Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

29 Ağustos 2021 Pazar

Adana Kebap Tarifi - Nasıl Yapılır?




  • Kuzu Kıyma - Zırhta Çekilmiş1 kg
  • Kuyruk Yağı - Zırhta İnce Çekilmiş300 g
  • Pul Biber15 g
  • Knorr Köfte Harcı 1050 g100 g
  • Su200 ml
  • Domates800 g
  • Biber200 g
  • Soğan300 g
  • Sumak5 g
  • Maydanoz, taze50 g
  • Ekmek, pide
    1. Hazırlanışı

      • Zırhta çekilmiş kuzu kıyması ve kuyruk yağını bir karıştırma kabına koyarak pul biberi ekleyin
      • Knorr Köfte Harcı ile suyu karıştırıp bir kaç dakika bekletin ve kıymaya ilave edin, ve yoğurarak kebap karışımını elde edin. Buz dolabında 2 saat kadar bekletin.
      • Daha sonra yassı kebap şişlerine birer avuç dolusu karışımı parmaklarınızı kullanarak yayın.
      • Kuru soğanı ince piyazlık doğrayın elle ovalayarak yumuşatın, daha sonra sumak ve maydanozu ekleyerek çok az tuz ile karıştırın.
      • Kebapları kömür mangalında çevirerek pişirin, yan tarafında biber ve domatesleri de şişlere geçirerek pişirin
      • Pişirdiğiniz kebapları sıcak pidenin üzerinde domates, biber ve sumaklı soğan ile servis edin.
    10 ade



    Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Adana Kebap Tarifi - Nasıl Yapılır?*



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı