Kuzu Kıyma - Zırhta Çekilmiş1 kg
Kuyruk Yağı - Zırhta İnce Çekilmiş300 g
Pul Biber15 g
Knorr Köfte Harcı 1050 g100 g
Su200 ml
Domates800 g
Biber200 g
Soğan300 g
Sumak5 g
Maydanoz, taze50 g
Ekmek, pideHazırlanışı
- Zırhta çekilmiş kuzu kıyması ve kuyruk yağını bir karıştırma kabına koyarak pul biberi ekleyin
- Knorr Köfte Harcı ile suyu karıştırıp bir kaç dakika bekletin ve kıymaya ilave edin, ve yoğurarak kebap karışımını elde edin. Buz dolabında 2 saat kadar bekletin.
- Daha sonra yassı kebap şişlerine birer avuç dolusu karışımı parmaklarınızı kullanarak yayın.
- Kuru soğanı ince piyazlık doğrayın elle ovalayarak yumuşatın, daha sonra sumak ve maydanozu ekleyerek çok az tuz ile karıştırın.
- Kebapları kömür mangalında çevirerek pişirin, yan tarafında biber ve domatesleri de şişlere geçirerek pişirin
- Pişirdiğiniz kebapları sıcak pidenin üzerinde domates, biber ve sumaklı soğan ile servis edin.
10 ade
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Adana Kebap Tarifi - Nasıl Yapılır?*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı