- 3 su bardağıun
- 1 su bardağıılık su
- 1 adetyumurta
- 1 çay kaşığıtuz
Hamuru için:
- 250 gramkıyma
- 1 adet orta boykuru soğan
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 çay kaşığıpul biber
Harcı için:
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığısalça
Sosu için:
- 1 kasesarımsaklı yoğurt
- 1 çay kaşığınane
- 1/2 çay kaşığısumak
- 1 çay kaşığıpul biber
Mantı Tarifinin Püf Noktası
Mantı Tarifinin Pişirme Önerisi
Mantı suyuna tuz ve zeytinyağı ekleyerek mantı tanelerinizi haşlayabilirsiniz.
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
3 su bardağı unu bir yoğurma kabına boşaltın, ortasını açıp 1 adet yumurta, tuz ve 1 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurun.
Ele yapışmayan, esnek bir hamur elde edince, üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın.
İç malzeme için, 1 adet kuru soğanı rendeleyin. 250 gram kıymayı soğana ekleyin.
Daha sonra, karabiber, tuz ve pul biber ekleyerek güzelce yoğurun.
Hamuru bezelere ayırın.
Her bezeyi oklavayla hazır yufkadan biraz kalın bir şekilde açın.
Açtığınız yufkayı kareler şeklinde kesin.
Her karenin ortasına kıymalı harçtan küçük bir parça yerleştirin.
Bohça şeklinde kapatın.
Derin bir tencereye su ekleyip kaynatın ve mantıları yaklaşık 20 dakika pişirin.
Sosu için bir kapta 2 yemek kaşığı tereyağı eritin.
Eriyen tereyağına 2 yemek kaşığı domates salçası ekleyip kavurun.
Pişen mantının suyuyla salçayı biraz açıp birkaç dakika kaynatın.
Mantıyı suyunu süzerek servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Üzerine hazırladığınız sosu döktükten sonra kuru nane, sumak ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı