Fransız ekmegi. Uçak yolculuğunda sıcak sıcak ikram edilen, en çok sevdigim minik ekmekleri evde yapmanın mutluluğunu anlatamam. Çok kolay ve nefis oldu. Mutlaka deneyin bu tarifi özellikle kahvaltıda harika oluyor.
![]() |
HOMEMADE FRENCH ROLL
1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 2,5 su bardağı un 50 gr tereyagı Üzerine Un ( serpmek için çok az) Ince doğranmış tereyağı Hamuru yoğurduktan sonra 1 saat mayalandırılır. Yuvarlayıp tepsiye dizdikten sonra da 15-20 dakika mayalandırılır. Önceden ısınmış 200 C (380F) fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. French Roll 1 cup of warm milk 1 cup of warm water 1 teaspoon dry yeast 1 teaspoon of sugar 1 teaspoon of salt 2.5 cups of flour 50 g butter Over Flour (too little to sprinkle) Finely chopped butter The dough is fermented for 1 hour. After placing on the tray, it is fermented for 15-20 minutes. We cook in a preheated 200 C (380 F) oven until golden brown.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı