Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

25 Nisan 2020 Cumartesi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi




Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi 


tuzlu kurabiye

 Malzemeler

  • 200 grammargarin
  • 1/3 çay bardağısıvı yağ
  • 2 yemek kaşığıüzüm sirkesi
  • 1,5 çay kaşığıtoz şeker
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 paketkabartma tozu
  • 3 su bardağıun

    Üzeri için:

  • 1 adetyumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığıçörek otu (arzuya göre susam)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

İçerisinde kullanılan margarin hamurun daha dayanıklı bir yapıda olmasını sağlarken üzüm sirkesi de daha uzun süre bayatlamadan dayanmasını sağlar. Hazırladığınız kurabiyeleri hava almayan bir saklama kabı ya da ağzı sıkıca kapalı bir cam kavanozun içinde uzunca bir süre saklayabilirsiniz.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz içerisine mahlep de ekleyebilirsiniz.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine margarin, üzüm sirkesi, sıvı yağı alın ve mikser yardımıyla güzelce çırpın.
  2. Ardından kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyerek spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
  3. Unu azar azar içerisine ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar alın ve rulo şekline getirin. Örgü şeklinde birbirlerine sararak şekil verin.
  5. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi aktarın.
  6. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi *

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı