MALZEMELER
- 1 bardak ince bulgur
- 5 adet patates
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı un
İç Harcı;
HAZIRLANIŞI
- Soğanlar küçük küçük doğranıp sıvı yağda kavrulur. Rengi dönünce kıyması konur. Kıymanın da rengi dönünce tuzu, kimyonu, kırmızı biberi ve nanesi atılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Köftelik bulgur sıcak su ile ıslatılır. Şişen bulgurun üzerine rendelenen patatesler eklenir. 1 yumurta kırılır. Salçaları bırakılır. Tutması için un serpilip tuzu atılır, özleşene kadar yoğurulur.
- Patatesli harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Açılır iç harç konur ve yarım ay şeklinde kapatılıp, üzerine yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir. 200 derecede üzeri kızarana kadar fırına verilir. Tereyağda yakılan pul biber sosu ve yoğurtla servis edilir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı