Yemeklerle Aranız İyiyse, Bu İçerik Tam Size Göre!
1. Sini Kebabı
2. Kağıt Kebabı.
İsmini kağıda sarılmasından alır. Tepsi kebabının küçüğüdür. Dondurularak üniversite öğrencilerine veya şehir dışında yaşayan akrabalara gönderilebilir.
3. İçli Köfte
Arapça adı; Kibbe'dir. Özel günlerin vazgeçilmez yemeğidir. İsteğe göre haşlama veya kızartma yapılabilir.
4. Hirisi
Bayramlarda veya adaklarda Alevi kesim tarafından kazanların içinde yapılır. Bir kab'a konarak poşetlenir ve gelen insanlara dağıtılır.
5. Abugannuş
Meze çeşididir. Közlenmiş biber,domates ve patlıcan'ın doğranması ile yapılır. İsteğe göre üzerine nar ekşisi dökülebilir. Dondurucu'da saklanarak kışında yenilebilir.
6. Humus
Meze çeşididir. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezidir. Üzeri domates,salatalık turşusu ve biberle de süslenebilir.
7. Zahter Salatası
Meze çeşididir. Kekik,domates,maydanoz,nane,taze soğan,zeytinyağı ve nar ekşisi ile yapılır.
8. Hatay Usulü Tavuk Döner
Lavaş ekmek ile yapılır. İçine domates sosu,doğranmış köz biber,soğan salatası koyulabilir.
9. Künefe
Hatay'ın vazgeçilmez tatlısıdır. Özel peynir ile yapılır. Genellikle köz üzerinde bakır tepsi ile yapılanı tercih edilir. Üzerine dondurmada konabilir.
10. Züngül
Diğer adı; Müşebbek'tir. Her tatlıcının vitrininde görmek mümkün.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı