Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

25 Mayıs 2024 Cumartesi

Orjinal Gaziantep Lahmacun İçi Hazırlama Tarifi

Orjinal Gaziantep Lahmacun



İçi Hazırlama Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo yağlı kıyma (500 gram )
  • 3 tane orta boy kapya biber
  • 5 tane orta boy yeşil biber
  • 5 tane orta boy domates
  • 1 bağ maydanoz
  • 7 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu acı tatlı karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Orjinal Gaziantep Lahmacun İçi Hazırlama Tarifi Nasıl Yapılır?


  1. İlk olarak maydanoz hariç bütün sebzeleri rondodan çekip süzgece boşaltalım sebzelerin suyunu süzdürelim. Maydanozları da rondodan çekelim.
  2. Sebzeleri baharat ve salçayı elimizle karıştırıp eti ekleyelim tekrar elimizle karıştıralım. Lahmacun içimiz hazır. İsterseniz evde hamur yapıp pişirebilirsiniz. Şehrimde genelde fırına gönderiyoruz. Kolay gelsin 😊.

Not:dondurucuda bulunan sebzelerdende kullanabilirsiniz. Eğer evde parça etiniz varsa kıyma makinasıyla çekip kullanabilirsiniz. Et yağlı olması gerekiyor ki daha lezzetli oluyor.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı