Maraş Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuzu eti
- 1 kg patlıcan
- 2 adet soğan
- 6 adet sarımsak
- 4 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Maraş Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuzu eti kuş başı doğranır.
- Patlıcan, domates, biber, soğan ve sarımsakları da küp küp doğranır.
- Fırın tepsisine sırasıyla etimiz en alta gelecek şekilde soğan, sarımsak, patlıcan, domates ve biber gelecek şekilde yerleştirilir.
- Daha sonra salça, zeytinyağı, pul biber, tuz ve su karıştırılarak yemeğin üzerine gezdirilir.
- İlk bir saat üstü alüminyum folyo ile kaplanarak 200 derecelik fırında pişirilir. Son yarım saat folyo kaldırılır ve patlıcanların kızarması sağlanır.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Maraş Tava Tarifi Nasıl Yapılır*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı