Baharatlı Tavuk But için Malzemeler
- 10 a
det tavuk but - 2 adet yumurta
- 6 tatlı kaşığı süt
- 4 tatlı kaşığı mısır unu
- 6 tatlı kaşığı galeta unu
- Un
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Baharatlı Tavuk But Yapılışı
10 adet tavuk butunu bir tencerede haşlıyoruz. Haşladıktan sonra biraz soğutuyoruz. Soğuduktan sonra üzerindeki derileri alıyoruz. Bir tabağa biraz un koyuyoruz. Başka bir tabağa 2 adet yumurta kırıyoruz ve 6 tatlı kaşığı süt koyup çırpıyoruz. Başka bir tabağa 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı zerdeçal, 2 çay kaşığı kırmızı toz biber, 2 çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı pul biber ve tuz koyup karıştırıyoruz. Tavukları önce una, sonra yumurtaya en son olarak da baharatlı karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı