Zerde Malzemeleri
6 su bardağı su
1 + ¼ su bardağı toz şeker
½ su bardağı pirinç
1 tutam safran + ½ su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta + ½ su bardağı su
½ tatlı kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
Süslemek için Malzemeler
File Antep fıstığı
Kuş üzümü
Çam fıstığı
Pirinçleri yıkayın ve suyunu süzün.
Pirinç, şeker ve suyu tencereye alın. Orta ateşte ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın.
Safranı, ½ su bardağı kaynar suyun içine alın ve rengini vermesini sağlayın.
Nişastayı da, ½ su bardağı suyun içinde eritin.
Pirinçler pişince içine kuş üzümü, çam fıstığı, safran, zerdeçal ve erittiğiniz nişastayı ekleyin.
Karışım koyulaşıncaya kadar ara sıra karıştırarak 30 – 35 dakika pişirin.
Kıvam alan zerdeyi servis kaselerine paylaştırın ve buzdolabında soğutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı