Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

8 Mart 2022 Salı

Kolay El Açması Arnavut Böreği - Pırasalı Arnavut Böreği Nasıl Yapılır?


Hamuru için; 2 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un Hamurun aralarına sürmek için; 3 yemek kaşığı tereyağ 1 kahve fincanı sıvıyağ İç harcı için; 1 demet pırasa 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Hazırlanışı; Öncelikle derin bir kaba ılık suyu alıyoruz. Üzerine sıvı yağ, sirke, tuz ilave ediyoruz. Unu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Üzerini kapatarak 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Bu aşamada iç malzememizi hazırlamaya geçiyoruz. Yıkayıp halka şeklinde dilimlediğimiz pırasayı 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğumuz tencerede orta ateşte kavuruyoruz. Pırasa kendi suyuyla pişiyor su ilave etmemize gerek yok. Pırasalar sarardıktan sonra tuz ve kırmızı toz biber ilave ediyoruz. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra yoğurt ilave ederek karıştırıyoruz. Dinlenmiş hamurumuzu 24 eşit bezeye ayırıyoruz. Her katı ayrı ayrı açarak aralarına eritmiş olduğumuz teryağlı karışımdan sürüyoruz. Tepsinin altına gelecek hamur 12, üst hamur 12 olacak şekilde 2 yerde biriktirdiğimiz hamurların üst kısmını yağlamamamız gerekiyor. Rahat açabilmek için bu önemli. 12 bezeyi açarak tepsinin kenarlarından taşacak şekilde büyütüyoruz. Hazırladığımız iç malzemenin hepsini hamurun üzerine yayıyoruz. Üzerine tekrar 12 bezeyi tek hamur halinde açarak tepsiye yerleştiriyoruz. Kenarlarını kıvırarak kapatıyoruz. Ortasını su bardağı ile kesiyoruz. Diğer yerleri üçgen olacak şekilde istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Kalan tereyağlı karışımı böreği her tarafına özellikle kenarlarına sürüyoruz. 175 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun. Kanalıma destek olmak isterseniz abone olup videomu beğenebilirsiniz. İzlediğiniz için teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı