POFUDUK EKMEK TARİFİ
Kahvaltılık Pofuduk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (ben fazla beklemeyeceğim için bir paket kullandım sizin vaktiniz varsa daha az koyup mayalanmasını uzun süre bekleyebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yaklaşık 4,5 su bardağı un
Üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Kahvaltılık Pofuduk Ekmek Tarifi Yapılışı
Maya ve şeker ılık suya dökülerek karıştırılır ve beş dakika kadar bekletilir. Ardından diğer malzemeler de eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Bir saat mayalanması için bekletilir. En az ilk halinin 2 katı olmalıdır. Ardından yumurta büyüklüğünde bezeler alınır ve yuvarlanır. ( İsterseniz çiçek şekli verin isterseniz sadece yuvarlaklar yapın. Ben bu ölçülerle bir tane çiçek ekmek, 3 tane de tek tek küçük ekmek yaptım.) Ardından 30-40 dakika daha tepside mayalandırılır. En son üstüne yoğurtla yumurta sarısı karıştırılarak sürülür. 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun…
Not: Tadı poğaça ile ekmek arasındadır.
Kahvaltılık Pofuduk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (ben fazla beklemeyeceğim için bir paket kullandım sizin vaktiniz varsa daha az koyup mayalanmasını uzun süre bekleyebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yaklaşık 4,5 su bardağı un
Üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Kahvaltılık Pofuduk Ekmek Tarifi Yapılışı
Maya ve şeker ılık suya dökülerek karıştırılır ve beş dakika kadar bekletilir. Ardından diğer malzemeler de eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Bir saat mayalanması için bekletilir. En az ilk halinin 2 katı olmalıdır. Ardından yumurta büyüklüğünde bezeler alınır ve yuvarlanır. ( İsterseniz çiçek şekli verin isterseniz sadece yuvarlaklar yapın. Ben bu ölçülerle bir tane çiçek ekmek, 3 tane de tek tek küçük ekmek yaptım.) Ardından 30-40 dakika daha tepside mayalandırılır. En son üstüne yoğurtla yumurta sarısı karıştırılarak sürülür. 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun…
Not: Tadı poğaça ile ekmek arasındadır.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı