Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

19 Kasım 2016 Cumartesi

PUF BÖREĞİ Tarifi


PUF BÖREĞİMAYALAMA YOK ✓ FIRIN YOK ✓ YAG ÇEKMEYEN PUF PUF BÖREK TARİFİ ...

Malzemeler

1,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1/2 su bardağı su
1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı tuz

İçi için:

200 gram yağsız beyaz peynir (ya da lor peyniri)
1/4 demet maydanoz
--(içine kıymalı harç da kullanabilirsiniz. ayrıca yuvarlak şekil vererek sade de çok güzel oluyor.

Kızartmak için:

2 su bardağı ayçiçek yağı

Püf Noktası

Hamurların kenar kısımlarını dikkatli bir şekilde kapatın. Aksi takdirde kızarma esnasında puf gibi
kabarmazlar ve iç malzemesi dışarı taşar.Hazırladığınız böreklerin üzerine kızartma işlemi öncesinde hafif nemli bir bez kapatın.

Pişirme Önerisi

Börekleri, derin yağda ve fritözde de kızartabilirsiniz.

HAZIRLANIŞI

Unu geniş bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını parmak uçlarınızla açıp yumurtayı kırın.

Unun kenar kısımlarına elenmiş kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Azar azar su ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurun.

Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Gerekirse azar azar un ilave edip hamuru 8-10 dakika kadar yoğurun.

Kıvam alan hamurun üzerine nemli bir mutfak bezi kapatıp oda sıcaklığında 45-50 dakika kadar dinlendirin.

İç malzemesi için; yağsız beyaz peyniri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Maydanoz yapraklarını ince ince kıyıp rendelenmiş peynirle karıştırın.

Dinlenmiş hamuru ufak bezelere bölüp mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayın. Hafifçe unlanmış tezgah üzerinde oklava ya da merdane yardımıyla olabildiğince ince açın.

Hamur ruleti ya da kalıp yardımıyla açtığınız hamurları üçgen şeklinde kesin. Tüm hamur bezeleri bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Üçgen hamur parçalarının yarısını bir kenara ayırın. Kalan üçgenlerin orta kısmına hazırladığınız iç malzemeden yerleştirin.

Üzerlerine birer adet üçgen hamur parçası kapatıp kenar kısımlarının üzerinden hamur ruleti ya da çatal yardımıyla geçin.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Muska şekli verdiğiniz puf böreklerini kızgın yağda renk alana kadar kızartın.

Kevgir yardımıyla kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını aldığınız börekleri ılık olarak servis edin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı