Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

15 Ağustos 2021 Pazar

Kıymalı Kuru Börek Tarifi

Kıymalı Kuru Börek Malzemeleri


Hamuru için Malzemeler
2 + ¾ su bardağı un
Tuz
1 adet yumurta
¼ su bardağı ayçiçek yağı
½ su bardağı süt
¼ su bardağı su

Açmak için Malzemeler

6 Temmuz 2021 Salı

Zeytin Bozulmadan Nasıl Saklanır?


Zeytin Bozulmadan Nasıl Saklanır?


Mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden olan zeytin ürünleri, genellikle hazır alınarak tüketilen bir gıda maddesidir. Açık ya da paketli olarak satılan zeytinler, çeşitli gıda markaları tarafından toplanıp farklı biçimlerde işlenmesi ile mutfaklarımıza gelmektedir. Bu şifa kaynağı lezzetli besin, içinde tuz bulundurduğu için çabuk bozulmaktadır. Bu sebeple zeytin ürünlerini düşük gramajlarda satın almanız yararlı olacaktır.

30 Haziran 2021 Çarşamba

Karamel Tarifi

nurselin evi tatlılar


Krem Karamel Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
8 yumurta sarısı
1 portakal kabuğu rendesi

Susamlı Simit Tarifi - Simit nasıl Yapılır?

susamli simit


Susamlı Simit

Malzemeler;
Hamuru için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ