Susamlı Simit
Malzemeler;Hamuru için;
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su
2 su bardağı kavrulmuş susam
Yapılışı;
Karıştırma kabına aldığınız ılık süt ve ılık su ile önce yaş mayayı sonra toz şekeri eritip sıvıyağ, tuz ve aldığı kadar un ekleyip iyice yoğurun. Üstünü kapatıp mayalanması için bekletin.
Hamur mayalandıktan sonra hafif unlanmış tezgah üzerine alın. Rulo yapıp, bezelere ayırın. Daha sonra her bir bezeyi uzun ince rulo yapıp, ikiye katlayın. Kıvrılarak uçları birleştirin. Simidi arkalı önlü önce pekmezli suya ardından susama bulayın. Susama bulama esnasında simitleri esnetip, büyültebilirsiniz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin.
Hazırladığınız susamlı simitleri önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Üzerleri kızarana (yaklaşık 20-25 dakika) kadar pişirin. Pişen susamlı simitleri fırından çıkartıp, servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı