Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Nisan 2020 Pazartesi

RAMAZAN PİDESİ TARİFLERİ

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ:
2 ADET
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta MalzemeleriMuzlu Rulo Pasta – Arda'nın Mutfağı
Pandispanya için Malzemeler
6 adet yumurta
170 gr. toz şeker
2 yemek kaşığı kaynar su
115 gr. un – 1 su bardağı
50 gr. kakao – ½ su bardağı

Cantık (Bursa Usulü)

Cantık (Bursa Usulü)
Malzemeleri

Patlıcanlı Makarna

Patlıcanlı Makarna Patlıcanlı MakarnaMalzemeleri
1 paket burgu makarna – 500 gr.
2 adet patlıcan – iri küp doğranmış
Zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi

Peynirli Maydanozlu Makarna

Peynirli Maydanozlu Makarna Malzemeleri
1 paket burgu makarna – 500 gr.
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı eski kaşar
1 su bardağı izmir tulumu
1 su bardağı beyaz peynir
1 bağ maydanoz
Toz sarımsak
Tuz
Karabiber
Peynirli Maydanozlu Makarna – Arda'nın Mutfağı
Peynirli Maydanozlu Makarna
Tüm peynirleri rendeleyin.
Kaynayan tuzlu suda makarnaları haşlayın ve süzün.
Makarnanızı hafif sulu bırakın.
Ardından büyük bir karıştırma kabına makarnanızı alın.
İçerisine tereyağı, peynirler, tuz, karabiber, toz sarımsak ve ince doğradığınız maydanozu ekleyip karıştırın.
Servis tabağına alıp, servis edin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Peynirli Maydanozlu Makarna*

25 Nisan 2020 Cumartesi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi




Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi 


tuzlu kurabiye

 Malzemeler

  • 200 grammargarin
  • 1/3 çay bardağısıvı yağ
  • 2 yemek kaşığıüzüm sirkesi
  • 1,5 çay kaşığıtoz şeker

20 Nisan 2020 Pazartesi

LEZZETLİ RAMAZAN PIDESI YAPMAK İSTERMİSINİZ��bu tarif kaçmaz yumuşacık��



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**





❤ MALZEMELER❤
1 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
10 gram kuru maya ortalama 👉 ( 1 yemek kaşığı) kadar
1 yemek kaşığı tuz (silme)
1 fincan sıvıyağ
aldiği kadar un
üzerine yumurta bir yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı şeker
❤PÜF NOKTASI
hamuru çok yumuşak yoğurun ve mutlaka çok yoğurun süt su ılık olsun
hamuru kagli kağıt üzerinde 30 dakika bekletin ve pideyi yaparken un oklava kullanmayın fazla bastırmadan yağlı ellerinizle şekil verin..