Misket Köfte - Misket Köfte Tarifi
Malzemeler:
Yarım kg köftelik kıyma
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz (köftenin içine)
Aldığı kadar ufalanmış ekmek ya da galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
Süslemek İçin :
Fırında Köfte Patates - Fırında Köfte Patates Tarifi
Malzemeler :
4 adet patates
3 adet domates
8 adet sivribiber
1 çay kaşıgı karabiber
1 çay kaşıgı tuz
Yarım çay bardagı sıvı yağ
Bir çay bardagı kaynar su
Köfte için :
1/2 kg kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
10 dal maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köfte baharı
1 yumurta
Tarif :
İçli Köfte - İçli Köfte Tarifi
Malzemeler:
1 Kg Köftelik Bulgur
1/2 Kg İnce Çekilmiş Yağsız Kıyma
2 Yumurta
1 Su Bardağı Un
3 Su Bardağı Su (bulguru ıslatmak için)
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
Kimyon,tuz
1 Demet Maydanoz
İç malzemesi:
250 gr Köftelik Kıyma
125 gr Margarin
4 Orta Boy Soğan
1 Çay Bardağı Çekilmiş Ceviz
Karabiber, Pulbiber, Tuz
Kizartmak icin bol siviyag
Tarif :
Karnıyarık - Karnıyarık Tarifi
Malzemeler :
6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)
250 gr. Kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak
1/3 bardak çiçek yağı
2 çorba kasığı margarin
2 bardak sıcak su suyu
Tuz, karabiber,kırmızıbiber
Tarif :
Mantarlı Et Sote
Malzemeler :
1 kilo mantar
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 soğan (arzu eden daha fazla kullanabilir)
arzu edildiği kadar kiraz domates
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
İnegöl Köfte - İnegöl Köfte Tarifi

Malzemeler :
500 gr döş kıyması
1 soğan
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay bardağı su
tuz
Kavurma - Et Kavurma Tarifi
Malzemeler :
1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti(Orta Yağlı)
1 Su Bardağı Su
1/2 Çorba Kaşığı Tuz
125 gr. Margarin
Tarif :
1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp,yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım.Eti kavuracağımız tencereye 125 gr. margarini alalım.Tuzladığımız eti tencereye koyalım.1 su bardağı suyu ekleyelim.Tencerenin kapağını kapatıp,etler,suyunu çekip kızarıncaya kadar orta ateşte pişirelim.