Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

1 Şubat 2025 Cumartesi

Kıymalı Patates Köftesi (8 kişilik)


Malzemeler 
1 kilogram patates 
6 yemek kaşığı zeytinyağı 
2 adet kuru soğan
 500 gram dana kıyma 
1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 tutam kekik 1 tutam toz kırmızı biber 
1 yemek kaşığı biber salçası 

Dış kaplaması için :
 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kızartmak için : 
2 su bardağı ayçiçek yağı 

1. Patatesleri soyup iri parçalar halinde kesin. Patatesleri geniş bir tencereye koyup üstlerini geçecek kadar soğuk su ve biraz da tuz ekleyip ocakta haşlanmaya bırakın. 
2. Soğanları soyup rendeleyin ya da robottan geçirin. 
3. Geniş ve kalın tabanlı bir tencereyi orta ateşte ısıtın. Tencereye zeytinyağı, soğan ve tuzu koyup soğanlar yumuşayana kadar kavurun. 
4. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı da ekleyip tencerede hiç su kalmayıp kıymalar renk değiştirene kadar kavurma işlemine devam edin. Son olarak baharatları ve salçayı da ekleyip 1-2 dakika daha kavurup harcı ocaktan alın.
 5. Haşlanıp yumuşayan patatesleri süzün ve kıymalı harca ekleyip ezerek karıştırın. Pürüzsüz ve tamamen bütünleşen harcı ayrı bir kaseye alıp tamamen soğuyana kadar dinlendirin. Bu işlemi bir gün önceden de yapabilirsiniz.
 6. Bir kaseye un farklı bir kaseye de yumurtaları koyup çırpın. Geniş bir tavada sıvı yağı orta kısık ateşte ısıtın. 
7. Harçtan köfte boyutunda parçalar kopartın, hafifçe bastırarak şekil verin,önce una batırıp fazla ununu silkeledikten sonra yumurtaya batırın ve süzdürüp sıcak yağda önlü arkalı 2-3 dakika kızartın. 8. Köfteleri sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı