1 kilogram patates
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
500 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
Dış kaplaması için :
1 su bardağı un 3 adet yumurta Kızartmak için :
2 su bardağı ayçiçek yağı
1. Patatesleri soyup iri parçalar halinde kesin. Patatesleri geniş bir tencereye koyup üstlerini geçecek kadar soğuk su ve biraz da tuz ekleyip ocakta haşlanmaya bırakın.
2. Soğanları soyup rendeleyin ya da robottan geçirin.
3. Geniş ve kalın tabanlı bir tencereyi orta ateşte ısıtın. Tencereye zeytinyağı, soğan ve tuzu koyup soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
4. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı da ekleyip tencerede hiç su kalmayıp kıymalar renk değiştirene kadar kavurma işlemine devam edin. Son olarak baharatları ve salçayı da ekleyip 1-2 dakika daha kavurup harcı ocaktan alın.
5. Haşlanıp yumuşayan patatesleri süzün ve kıymalı harca ekleyip ezerek karıştırın. Pürüzsüz ve tamamen bütünleşen harcı ayrı bir kaseye alıp tamamen soğuyana kadar dinlendirin. Bu işlemi bir gün önceden de yapabilirsiniz.
6. Bir kaseye un farklı bir kaseye de yumurtaları koyup çırpın. Geniş bir tavada sıvı yağı orta kısık ateşte ısıtın.
7. Harçtan köfte boyutunda parçalar kopartın, hafifçe bastırarak şekil verin,önce una batırıp fazla ununu silkeledikten sonra yumurtaya batırın ve süzdürüp sıcak yağda önlü arkalı 2-3 dakika kızartın. 8. Köfteleri sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı