Zeytinyağlı Narenciyeli Pırasa
Malzemeleri
½ su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç
500 gr. pırasa
½ su bardağı pilavlık bulgur
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet portakalın suyu
½ adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı su
Malzemeleri
½ su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç
500 gr. pırasa
½ su bardağı pilavlık bulgur
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet portakalın suyu
½ adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı su
Pırasaları kalın olacak şekilde verev doğrayın.
Havuçları ince olacak şekilde verev doğrayın.
Pilav tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
Zeytinyağı ve doğradığınız havuçları ilave edip 3 – 4 dakika kavurun.
Pırasaları ilave edin ve karıştırın.
Bulguru ilave edin ve 1 – 2 dakika karıştırın.
Portakal ve limonun kabuklarını rendeleyip tencereye ilave edin.
Portakal suyu ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
Tuz, karabiber toz şeker ve suyu ilave edip kapağı kapalı olacak şekilde orta ateşte 20 – 25 dakika pişirin.
Pişen zeytinyağlı pırasayı tencerede soğumaya bırakın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Zeytinyağlı Narenciyeli Pırasa*
Havuçları ince olacak şekilde verev doğrayın.
Pilav tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
Zeytinyağı ve doğradığınız havuçları ilave edip 3 – 4 dakika kavurun.
Pırasaları ilave edin ve karıştırın.
Bulguru ilave edin ve 1 – 2 dakika karıştırın.
Portakal ve limonun kabuklarını rendeleyip tencereye ilave edin.
Portakal suyu ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
Tuz, karabiber toz şeker ve suyu ilave edip kapağı kapalı olacak şekilde orta ateşte 20 – 25 dakika pişirin.
Pişen zeytinyağlı pırasayı tencerede soğumaya bırakın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı