Malzemeleri
5 – 6 adet kabak
1 adet soğan
İç Harcı için Malzemeler
500 gr. az yağlı kıyma
1 adet soğan – rende
5 diş sarımsak – ezilmiş
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 – 3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
1 avuç kuru nane
5 – 6 yemek kaşığı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
Sosu için Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam kuru nane
2 diş sarımsak
3 – 4 su bardağı su
2 – 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Kabakları pişireceğiniz tencerenizin tabanına halka dilimlediğiniz soğanları dizin.
İç harcı için;
Bir karıştırma kabında kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, sudan geçirdiğiniz pirinç, bulgur, domates salçası, biber salçası, nar ekşisi, sumak, kimyon, tuz, karabiber ve kuru naneyi yoğurun.
İç harcınız birleşince nohutları ekleyip çok ezmeden karıştırın.
Hafif su ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Birleştirmek için;
Kabaklarınız yeterince büyükse ortadan ikiye bölün ve içlerini oyun.
Kenarlarına limon rendesi ya da kabak soyucuyla iz verin.
Kabakların içerisini hazırladığınız iç harçla doldurun.
Bir karıştırma kabının içerisinde domates salçası, kuru nane, ezilmiş sarımsak, su, ayçiçek yağı ve tuzu karıştırın.
NOT : Kabakların üzerini hafif geçecek kadar su ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız sosu tencereye dizdiğiniz kabakların üzerine gezdirin.
Kapağı kapalı olacak şekilde kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra orta ateşte 45 – 50 dakika pişmeye bırakın.
Pişen kabaklarınızı 10 – 15 dakika dinlendirin.
Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı