yarım bardak soda1 bardak irmik2 yemek kaşığı un az tuzbir çay kaşığı kabartma tozu(mastersef) pişi şekli yapılıp bol yağda kızart,Kaşık yada bıçak yardımı ile üzerlerinden delip içini istediğiniz malzeme ile dolgu yapabilirsiniz.
Sodayı buzluğa koyup neredeyse donacak kıvama gelene kadar bekletiyoruz.
Diğer malzemeleri bir kapta karıştırıp sodayı ekleyip yoğurduktan sonra beklemeye alıyoruz.
Hamuru çok ince şekilde açıp kızgın yağa atıyoruz, üzerine kaşık yardımı ile kızgın yağ atarak kabarmasını sağlıyoruz.
PATATES DOLGUSU İÇİN;
Patatesleri ve nohutları haşlıyoruz.
İkisini birlikte püre haline getirip, baharatlar ile karıştırıyoruz.
ISPANAK DOLGUSU İÇİN;
Ispanağı soğan ile birlikte zeytinyağında kavurup, garam masala ve siyah sarımsak ekliyoruz.
BALKABAĞI DOLGUSU;
Balkabağını ve havucu haşlayıp püre haline getiriyoruz.
İçine tane kişniş, renkli tane biberleri parçalayıp koyuyoruz, satay sos ve kırılmış yer fıstığı ile birleştiriyoruz.
PATLICAN DOLGUSU İÇİN;
Kırmızı kapya ve patlıcanı közlüyoruz. Kabuklarını koyup eziyoruz. İçine sriracha ve madras köri sos ekliyoruz.
TABAKLAMA İÇİN;
Kabaran hamurların ortasını çay kaşığı arkası ya da makas yardımı ile açıyoruz.
Her bir dolgudan 3er tane olmak üzere 12 adet hazırlıyoruz.
Patates dolgulu olanın üstüne kimyonla kavrulmuş haşlanmış nohut
Ispanak dolgulu olanın üstüne kimyon ile karıştırılmış yoğurt
Bal kabak dolgulu olanın üstüne safran
Patlıcan dolgulu olanın üstüne kırmızı soğan koyuyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı