Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

15 Kasım 2021 Pazartesi

PANİ PURİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

yarım bardak soda
1 bardak irmik
2 yemek kaşığı un az tuz
bir çay kaşığı kabartma tozu(mastersef)  pişi şekli yapılıp bol yağda kızart,
Kaşık yada bıçak yardımı ile üzerlerinden delip içini istediğiniz malzeme ile dolgu yapabilirsiniz.


HAMUR İÇİN MALZEMELER

1. İrmik

2. Soda

3. Un

4. Tuz

5. Hamur Kabartma Tozu

Sodayı buzluğa koyup neredeyse donacak kıvama gelene kadar bekletiyoruz.

Diğer malzemeleri bir kapta karıştırıp sodayı ekleyip yoğurduktan sonra beklemeye alıyoruz.

Hamuru çok ince şekilde açıp kızgın yağa atıyoruz, üzerine kaşık yardımı ile kızgın yağ atarak kabarmasını sağlıyoruz.



PATATES DOLGUSU İÇİN;

Patatesleri ve nohutları haşlıyoruz.

İkisini birlikte püre haline getirip, baharatlar ile karıştırıyoruz.

ISPANAK DOLGUSU İÇİN;

Ispanağı soğan ile birlikte zeytinyağında kavurup, garam masala ve siyah sarımsak ekliyoruz.

BALKABAĞI DOLGUSU;

Balkabağını ve havucu haşlayıp püre haline getiriyoruz.

İçine tane kişniş, renkli tane biberleri parçalayıp koyuyoruz, satay sos ve kırılmış yer fıstığı ile birleştiriyoruz.

PATLICAN DOLGUSU İÇİN;

Kırmızı kapya ve patlıcanı közlüyoruz. Kabuklarını koyup eziyoruz. İçine sriracha ve madras köri sos ekliyoruz.


TABAKLAMA İÇİN;

Kabaran hamurların ortasını çay kaşığı arkası ya da makas yardımı ile açıyoruz.

Her bir dolgudan 3er tane olmak üzere 12 adet hazırlıyoruz.

Patates dolgulu olanın üstüne kimyonla kavrulmuş haşlanmış nohut

Ispanak dolgulu olanın üstüne kimyon ile karıştırılmış yoğurt

Bal kabak dolgulu olanın üstüne safran

Patlıcan dolgulu olanın üstüne kırmızı soğan koyuyoruz.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı