Batırık Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr ince bulgur
- 100 ml ılık su
- 70 gr tahin
- 1 soğan
- 250 gr domates
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
Batırık Nasıl Yapılır?
- Bulguru kapaklı geniş bir tepsiye alıp ılık suyla ıslatın. Üzerini kapatarak 20- 25 dakika bekletin.
- Soğanı soyup ince kıyın. Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.
- Bulgura kıyılmış soğan, salça, domatesi, kimyon ve kırmızı biberi ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
- Tahini ekleyip tekrar yoğurun. Taze soğan, maydanoz, tuz ve limon suyunu ekleyin. Tekrar yoğurun.
- Karışımdan yarım yumurta büyüklüğünde parçalar alın.
- Avucunuzun içinde parmaklarınız arasında sıkarak köfte şeklini verin. Servis tabağına alıp marul yaprakları ve kırmızı soğanla servis edin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*MasterChef Tarifleri*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı