Kitel Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için;
- yarım kg ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- tuz
- ılık su
İçine;
- 2 adet soğan
- 300 gram orta yağlı kıyma
- birkaç dal maydanoz
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ yada margarin
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- tuz
- karabiber
- pul biber
Bulgur, su ve tuzu derin bir kaba alın. Bulgur tüm sertliğini kaybedip, yumuşayana kadar, irmik ile elimizle su ekleyerek iyice yoğurun(yaklaşık 15-20 dk)İç malzeme için ince kıyılmış soğanı yağ ile kavurun.Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.Baharat ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. (istenirse iç malzemeye ceviz de eklenir, ben ekliyorum bazen)Hazırladığınız bulgurlu harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve baş parmağınızla açıp, aynı içli köfte gibi inceltin.İçine kıymalı iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve kapatın. Üçgen yada yuvarlak şekil vererek yassılaştırın. İç malzeme bitene kadar işleme devam edin.Tencereye sıcak su, 2 tane limon tuzu, tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Yaptığınız hamurları 4er 5 er tane atarak haşlayın. Su üstüne çıkıyorsa pişmiş demektir.Ben görüntü için dış harca yoğururken 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekledim. İsteğe bağlı eklenebilir.Üzerine eritilmiş tereyağı dökülebilir.Diğer adı olarak içli köfte ya da Siirt içli köftesi de deniyor.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Kitel Tarifi ,İçli köfte tarifi
Kitel Tarifi ,İçli köfte tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı