Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Şubat 2021 Çarşamba

Kitel Tarifi

Kitel Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için;

  • yarım kg ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • tuz
  • ılık su


İçine;

  • 2 adet soğan
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • birkaç dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ yada margarin
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber

  • Bulgur, su ve tuzu derin bir kaba alın. Bulgur tüm sertliğini kaybedip, yumuşayana kadar, irmik ile elimizle su ekleyerek iyice yoğurun(yaklaşık 15-20 dk)
  • İç malzeme için ince kıyılmış soğanı yağ ile kavurun.
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  • Baharat ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. (istenirse iç malzemeye ceviz de eklenir, ben ekliyorum bazen)
  • Hazırladığınız bulgurlu harçtan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve baş parmağınızla açıp, aynı içli köfte gibi inceltin.
  • İçine kıymalı iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve kapatın. Üçgen yada yuvarlak şekil vererek yassılaştırın. İç malzeme bitene kadar işleme devam edin.
  • Tencereye sıcak su, 2 tane limon tuzu, tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Yaptığınız hamurları 4er 5 er tane atarak haşlayın. Su üstüne çıkıyorsa pişmiş demektir.
  • Ben görüntü için dış harca yoğururken 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekledim. İsteğe bağlı eklenebilir.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı dökülebilir.
  • Diğer adı olarak içli köfte ya da Siirt içli köftesi de deniyor. 



  • Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Kitel Tarifi ,İçli köfte tarifi
    Kitel Tarifi ,İçli köfte tarifi

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı