MALZEMELER
- 4 tane yumurta
- 1 kahve fincanı ılık su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- Kreması için; 1,5 çay bardağı sıvı krema
- 2 paket toz krem şanti
- 2 tane muz
- Üzeri için; pudra şekeri
- Vişne
YAPILIŞI
- Şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın.
- Daha sonra ılık su, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Uzun ve ince bir tepsiye ya da borcama yağlı kağıt serin. Yağlı kağıdın üzerini fırça ile hafif yağlayın ve malzemeyi dökün. Önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirin.
- Fırından çıkan pandispanya biraz ılıdıktan sonra yağlı kağıt ile birlikte rulo yapın ve soğuması için bekletin.
- Krema ve krem şantiyi koyulaşana kadar mikser ile çırpın.
- Soğuyan pandispanyayı dikkatli bir şekilde açın. Kremadan 2 çorba kaşığı ayırıp kalan kremayı pandispanyanın üzerine sürün.
- Muzları dilimleyip pandispanyanın uç kısmına dizin. Tekrar sarın ve yağlı kağıttan ayırıp pastayı servis tabağına koyun.
- Üzerine pudra şekeri serpiştirin. Ayırdığınız kremayı sıkma torbasına koyup pastanın üzerine sıkıp vişne ile süsleyin.
- Pastayı buzdolabına koyup 1 saat bekletin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
- Afiyet olsun!
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı