Mor Lahana Turşusu, kış sebzelerinin faydalarından yararlanmak oldukça önemlidir. Bu nedenle salata ve mezelerde kullanılan mor lahana özellikle renginden dolayı da düzenli olarak tüketilmesi de uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilmektedir. İnsan vücudunu tüm olumsuz dış etkenlere karşı başarı ile korumasının yanı sıra bağışıklı sistemine güç verici bir sebzedir. Bunların yanı sıra mor lahananın bu mucizevi gücünün bünyesinde barındırdığı bol
oranda sülfür ile yüksek C vitamini barındırmasından kaynaklandığı uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Ayrıca Mor lahananın lif oranı oldukça yüksek olduğundan dolayı kilo problemi olan kişilerce tüketilmesi de oldukça faydalıdır. Mor lahananın sağlığa olan bu faydalarından yararlanabilmek için bolca tüketilmesi de oldukça önemlidir. İster salata şeklinde ister garnitür olarak isterse turşu olarak tüketilebilen bu şifalı sebze ile hazırlanan turşumuzu birlikte kurmaya ne dersiniz.
Mor Lahana Turşusu İçin Gerekli Malzemeler
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Mor Lahana Turşusu*
oranda sülfür ile yüksek C vitamini barındırmasından kaynaklandığı uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Ayrıca Mor lahananın lif oranı oldukça yüksek olduğundan dolayı kilo problemi olan kişilerce tüketilmesi de oldukça faydalıdır. Mor lahananın sağlığa olan bu faydalarından yararlanabilmek için bolca tüketilmesi de oldukça önemlidir. İster salata şeklinde ister garnitür olarak isterse turşu olarak tüketilebilen bu şifalı sebze ile hazırlanan turşumuzu birlikte kurmaya ne dersiniz.
- 2 kilo mor lahana
- 2,5 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 adet limon suyu
- 2 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı iri kaya tuzu
- 1 adet limon suyu
Mor Lahana Turşusu Hazırlanışı
Mor lahana turşusu kurmaya ilk olarak mor lahanaları bol su altında iyice yıkayarak başlayalım. Ardından lahanaları önce ortasından iki böldükten sonra dörde bölerek kesme tahtası üzerinde ince ince kıyalım. Daha sonra kıyılan lahanaları derin bir karıştırma kabının içine alarak üzerine 1 avuç kadar iri kaya tuzu serpiştirdikten sonra mor lahanaları tuzla birlikte avuç içimizle iyice ovuşturarak yumuşamasına yardımcı olalım. İyice ovuşturulan mor lahanalar bu şekilde hafifte olsa kendi suyunu salmaya başlayacaktır. Ardından tuzla ovulan lahanaları 25-30 dakika kadar tuzun içinde beklettikten sonra uygun bir cam kavanozun içine doldurarak kavanozun üst kısmında 1-2 parmak boşluk bırakmaya özen gösterirken lahanalar da sıkı sıkı yerleştirilmiş bir halde olsun.
Daha sonra derin bir kabın içine 2,5 su bardağı kadar üzüm sirkesi, 1 adet limon suyu ve 2 su bardağı normal su ilave ederek karışımı güzelce karıştırarak harmanlayalım. Hazır hale gelen turşu suyumuzu kavanozlara basılan mor lahanaların üzerine dökerek dolduralım. şayet kavanoz henüz tam olarak dolmadıysa üzüm sirkesi doldurarak tamamlayıp kavanozun ağzını sıkı sıkı kapatarak serin ve güneş almayan bir ortamda 3-4 gün kadar bekleterek turşunun olmasını bekleyelim. Ardından verilen sürenin sonunda turşu kavanozunu buzdolabına alarak ihtiyaç duyulduğu zaman mor lahana turşusundan çıkartıp tekrar kavanozun ağzını sıkı sıkı kapatarak buzdolabında saklamaya devam edelim. Arzu edildiği zamanlarda ister salatalar da ister meze olarak ister garnitür şeklinde veya sadece turşu olarak tek başına afiyetle tüketilir. Afiyet olsun...
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Mor Lahana Turşusu*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı