Pırasalı böreğe bayılırım. Benim pırasalı böreğimde kendimce dokunuşlarım vardır ne yalan
söyleyim yiyenlerde pek bir beğenirler pırasalı böreğin bu yorumunu..
Size de bu kolay böreği bir kerecik olsun denemenizi öneririm.....
MALZEME :
3.5 - 4 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı nar ve elma sirkesi
3- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz
Alabildiği kadar sıcak su (1 -1.5 su bardağı)
Bezeleri açmak için eşit ölçüde buğday nişastası ve un karışını
İçi:
3 tane pırasa
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı curry
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı acı pul biber
tuz, karabiber
Aralara sürmek için:
Yoğurt, sıvı yağ, yumurta karışımı
Hadi başlayalım. Bu malzemesi sanki bir destana benzeyen ama yapımı da bir o kadar kolay ve
çok ama çok lezzetli bir tarif..
İlkin hamuru tutalım; unu tuzu kabartma tozunu , sirkeyi , yoğurtu ve alabildiği kadar kaynar değil
ama sıcak suyu koyup kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım aklıma gelmişken ben baklavayı
da aynı hamurla tutuyorum ama hamur azıcık daha sert oluyor bir gün onunda tarifini veririm
zaman çok..
Ve yaptığım hamuru en az yarım saat sera-strech leyip bekletiyorum.
Hamur dinlenirken içi hazırlıyorum. Pırasaları ince olarak doğrayıp zeytin yağı koyduğum tavada
soteliyorum.
Pırasa ölünce içine
2 yemek kaşığı domates salçasını, tuzu ,karabiberi, curryi, kimyonu, koyup iyicene kavuruyorum ha
unutmadan 2 çorba kaşığı kadar sıcak su da ekliyorum ve iyice suyu çektiriyorum.
Bu arada bir kasede yarım su bardağı yoğurt ve 3 -4 yemek kaşığı kadar zeytin yağıda çırpıyorum
bunu ara katta kullanacağım...
Dinlenen hamurdan tenis topu kadar parçalar koparıyorum.
Benimkinden 12 beze çıktı sizin kinden kaç çıkarsa ama 12 yi
bulun derim fazlası sorun değil..
Ve başlıyorum bezeleri açmaya ben ilkin merdane ile
başlıyorum..
Nişasta -un karışımı ile açıyorum.
Birde diğer bezeleri sera strech le kapamaya devam ediyorum
Her bir bezeyi açınca üzerine yine nişastalı-un karışımımı tekrar biraz bolca unlayarak üst üste
yufkaları istifliyorum. Ve 6 sını bir bu sefer oklava ile tepsinin büyüklüğünü geçene dek açıyorum.
Tepsiyi yağlayıp ilk 6 yufkayı seriyorum
Ve arasına yoğurtlu -yağ karışımını bolca
sürüyorum.
Üzerine tüm içi koyuyorum.
Ve 2. 6 lı pazıyı aynı şekilde açıp harcın üzerine
seriyorum. Ve yufkaları böreğin üzerine
döndürüyorum.
EN üste kalan yoğurtu sosa bu sefer 1 tane de
yumurta ekleyerek bolca sürüyorum eğer karışım eksik olursa yoğurt yağ takviyesinde bulunun sos
bol olsun...
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında nar gibi kızarana dek pişiriyorum.
Pişince fırından alıp üzerine su serpiyorum ve sarıp dinlendiriyorum.
Bu börek bekledikçe lezzetleniyor .....
AFİYET OLSUN:::
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı