Gerçek tavuk göğsü tarifi
Gerçek tavuk etiyle hazırlanan ancak tavuk tadının çok hafif anlaşıldığı bu tatlıya herkes bayılıyor. Gerçek tavuk göğsü tarifi...
Malzemeler:
1 litre süt
2 kaşık pirinç unu
1 bardak şeker
1 adet tavuğun göğsü
2 adet damla sakızı
1 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
Gerçek tavuk göğsü yapılışı:
Tavuğun göğsünü haşlayın ve soğudukyan sonra çok ince bir şekilde didikleyin. Bir kase suyun içerine koyun ve suyunu sık sık değiştirerek hem tavuğun ayrılmasını hem de tadını kaybetmesini sağlayın.
1 tencerede pirinç unu, nişastayı, şekeri, vanilyayı ve damla sakızlarını koyup karıştırın. Sütü ekleyip çırparak karıştırın.
Karışımı ocağa koyup çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan alıp mikser ile 5 dakika kadar çırpın.
Tavuk eklerinin iyice suyunu sıktıktan sonra içerisine ekleyin ve karıştırın.
Karışımı geniş bir cam tepsiye döküp soğumasını bekleyin.
Tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Gerçek tavuk göğsü tarifi*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı