Yufkadan El Açması Tadında Kıyır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yufkayı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı sirke
- Üzerine sürerken yumurta sarısı
İÇ HARCI
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 kase beyaz peynir
- Maydanoz
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 avuç kaşar rendesi
Yufkadan El Açması Tadında Kıyır Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle bu böreğin el açması lezzetinde olduğunu söylemeliyim siz söylemezseniz hiç kimse hazır yufkayla yaptığınızı kesinlikle anlamayacaktır .Önce kendinize bir deneyin daha sonra iftar misafiri sofralarınıza koyacağınıza emin olun.
Patatesleri haşlayıp rendeleyelim .Beyaz peynir, maydanoz, kaşar rendesi ve sıvı yağı da koyup karıştıralım.Tuzuna bakın .Peynirin tuzu yeterli olursa eklemeyin iç harç hazır.
Şimdi sosumuzu hazırlayalım.Sıvı yağı, unu, nişastayı, sirkeyi karıştıralım(yumurta sarısı hariç)sos da hazır.
Yufkayı tezgahta açıyoruz.Üzerine her tarafına sos dan gezdiriyoruz ikiye Katlayıp yine sos dan gezdiriyoruz ve iç harcımız dan her yerine serpiyoruz ve düz olan uç dan başlayarak rulo sarıyoruz uç tarafından başlayarak gül gibi saralım ve yağlı tepsinin ortasına koyalım diğer 2 yufkayı da aynen yapıp ilk yaptığımız yufkanın ucundan devam ettiriyoruz 3 yufkadan bitince kalan sosa yumurta sarısını ekleyip çırpıyoruz ve yufkaların üzerine tamamını sürüyoruz susam ve çörek otu serpiyoruz. Ben böreği mi gündüzün yapıp dolaba koydum gece sahura yakın 200 derecede kızarana kadar pişirdim
http://www.nefisyemektarifleri.com/yufkadan-el-acmasi-tadinda-kiyir-borek/
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı