Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

17 Şubat 2017 Cuma

Pancar Turşusu Yapılışı

Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg pancar,
  • 1 çay bardağı sirke,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 5 diş sarımsak,
  • Su.
Pancar Turşusu Tarifi


Pancar Turşusu Yapılışı

Pancarları yıkayıp, tencereye koyalım.

Üzerine tuzu, toz şekeri, sirkeyi, sarımsakları, üzerine geçecek kadar suyu ilave edip, pişirmeye bırakalım. ( pişip pişmediğini pancara bıçak batırarak anlayabilirsiniz)
Pişen pancarları bir gece tencerede bekletelim.
Bir gece bekleyen pancarların suyunu süzelim ve kabuklarını soyalım. ( süzdüğümüz suyu atmıyoruz)
Kabuklarını soyduğumuz pancarları doğrayalım ve kavanoza yerleştirelim.
Sonra daha önce süzdüğümüz suyu pancarların üzerine dökelim.
Pancar Turşumuzu 3-4 gün sonra servis yapalım.

Pancar Turşusu 2.tarif ve ipuçları

Pancarları iyice yıkadıktan hatta fırçaladıktan sonra kabuklarıyla haşlarsanız rengi koyu olacaktır. Soyup pişirdiğinizde de bu koyu mor rengi elde etmeniz oldukça zor.
Suyunu ayarlarken dikkat etmeniz gereken haşlama suyunu dökmemek. Böylece hem lezzeti hem de rengini koruyabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 kg  kırmızı pancar
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sirke (üzüm sirkesi)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 – 2 yemek kaşığı tuz (tuz oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • pancarların üzerini 2 parmak geçecek kadar su

Yapılışı:
  1. Pancarların köklerini yapraklarını kesin. İsterseniz yapraklarını ve saplarını atmayın turşunun içine konulduğunda lezzetli oluyor.
  2. Pancarların üzerini 2 parmak geçecek kadar su içinde haşlayın.
  3. Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince soyun ya da havlu kağıt yardımıyla ovarak soyun. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün.
  4. Temiz bir kavanoza yerleştirin. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde hafifçe dövün ya da 2 parçaya bölün .
  5. Pancarları haşladığınız suyun kavanoza döküp ne kadar su aldığına bakın. (Artan suyu dökebilirsiniz)
  6. Kavanozdaki suyu tencereye geri boşaltın içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte şekerini ve tuzun atarak karıştırın.
  7. Tuz eridikten sonra suyu kavanoza ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın.
  8. Oda sıcaklığında 2 gün bekletin. İkinci günün sonunda turşunuz ikrama hazır.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı