Pırasalı Peynirli Kol Böreği ( Çıtır Çıtır )
Malzemeler
4 adet taze yufka
İç harcı için;
5 adet pırasa ( Ben sadece beyaz kısmını kullandım)
İstediğiniz çeşit bir peynir
Zeytinyağı
Tuz
Şeker ( bir çimdik )( damak tadınıza göre kullanmayabilirsiniz)
Karabiber
Pulbiber
Sosu için;
1 su bardağından bir parmak eksik soda ( maden suyu)
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın akı
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı ( sosu için kullandığımız yumurta akının sarısını kullanıyoruz)
Susam
Çörekotu
İsteseniz bir parça dikdörtgen şekilde milföy hamuru( ince şeritler halinde kesilerek kullanılacak)
Hazırlanışı Çocuklar pırasanın yemeğini değil böreğini seviyor bende mecburen böreğini daha çok yapıyorum bu defa sosunu değiştirdim içi yumuşacık dışı çıtır çıtır harika bir börek oldu, herkese tavsiye ediyorum. Gelelim tarife, öncelikle pırasaları temizleyip yıkıyoruz, 4' e keserek ince ince doğruyoruz tavaya alıyoruz üzerine az zeytinyağı ekleyerek ocağa koyuyoruz kavurmaya başlıyoruz. Üzerine bir çimdik şeker ve (kullanacağınız peynirin tuzuna dikkat ederek ) tuz ekleyerek tavanın kapağını kapatıyoruz kısık ateşte ara ara karıştırıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pırasa suyunu çekince üzerine pulbiber ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan pırasaya istediğimiz bir peyniri istediğimiz miktarda ekliyoruz( sulanmayacak bir peynir tercih ederseniz daha iyi olur) ve karıştırıyoruz. Böreğin sosu için soda, yoğurt, sıvı yağ ( yada zeytinyağı) ve yumurta akını kaseye koyarak çırpıcıyla karıştırıyoruz. Daha sonra bir yufkayı tezgaha açıyoruz üzerine bir kepçe sos dökerek fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz ve yufkayı ikiye katlıyoruz üzerine tekrar sos döküp sürüyoruz, yufkanın geniş kenarına pırasalı harç koyarak yayıyoruz rulo olarak sarıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine fotoğraflardaki şekilde katlayarak yerleştiriyoruz ve yumurta sarısı sürüyoruz. Ben 2 tanesinin üzerine ince şeritler halinde kestiğim milföyleri çapraz olarak yerleştirdim üzerine tekrar yumurta sarısı sürdüm harika oldu isteyen bu şekilde yapabilir. Hazır olan böreği 190 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve üzeri kızaran börekleri fırından alarak biraz dinlendirerek fazla soğumadan servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😃😃😋😋👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻❤️
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Malzemeler
4 adet taze yufka
İç harcı için;
5 adet pırasa ( Ben sadece beyaz kısmını kullandım)
İstediğiniz çeşit bir peynir
Zeytinyağı
Tuz
Şeker ( bir çimdik )( damak tadınıza göre kullanmayabilirsiniz)
Karabiber
Pulbiber
Sosu için;
1 su bardağından bir parmak eksik soda ( maden suyu)
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın akı
Üzeri için;
1 yumurtanın sarısı ( sosu için kullandığımız yumurta akının sarısını kullanıyoruz)
Susam
Çörekotu
İsteseniz bir parça dikdörtgen şekilde milföy hamuru( ince şeritler halinde kesilerek kullanılacak)
Hazırlanışı Çocuklar pırasanın yemeğini değil böreğini seviyor bende mecburen böreğini daha çok yapıyorum bu defa sosunu değiştirdim içi yumuşacık dışı çıtır çıtır harika bir börek oldu, herkese tavsiye ediyorum. Gelelim tarife, öncelikle pırasaları temizleyip yıkıyoruz, 4' e keserek ince ince doğruyoruz tavaya alıyoruz üzerine az zeytinyağı ekleyerek ocağa koyuyoruz kavurmaya başlıyoruz. Üzerine bir çimdik şeker ve (kullanacağınız peynirin tuzuna dikkat ederek ) tuz ekleyerek tavanın kapağını kapatıyoruz kısık ateşte ara ara karıştırıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pırasa suyunu çekince üzerine pulbiber ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan pırasaya istediğimiz bir peyniri istediğimiz miktarda ekliyoruz( sulanmayacak bir peynir tercih ederseniz daha iyi olur) ve karıştırıyoruz. Böreğin sosu için soda, yoğurt, sıvı yağ ( yada zeytinyağı) ve yumurta akını kaseye koyarak çırpıcıyla karıştırıyoruz. Daha sonra bir yufkayı tezgaha açıyoruz üzerine bir kepçe sos dökerek fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz ve yufkayı ikiye katlıyoruz üzerine tekrar sos döküp sürüyoruz, yufkanın geniş kenarına pırasalı harç koyarak yayıyoruz rulo olarak sarıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine fotoğraflardaki şekilde katlayarak yerleştiriyoruz ve yumurta sarısı sürüyoruz. Ben 2 tanesinin üzerine ince şeritler halinde kestiğim milföyleri çapraz olarak yerleştirdim üzerine tekrar yumurta sarısı sürdüm harika oldu isteyen bu şekilde yapabilir. Hazır olan böreği 190 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve üzeri kızaran börekleri fırından alarak biraz dinlendirerek fazla soğumadan servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😃😃😋😋👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻❤️
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı