Malzemeler:
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
- 1 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un (gerekirse 1 çay bardağı daha)
- 125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya (şekerli vanilin)
İçi için:
- tarçın
- 3 adet elma (elmalar büyükse 1,5 yeterli)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- İstediğiniz miktarda pudra şekeri
Yapılışı:
- Elmaları rendeleyin, içine toz şekeri ve tarçını ekleyerek teflon bir tavada suyunu çekinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Hamur malzemelerini ister elinizde isterseniz mikserin hamur aparatını takarak yoğurun. Ellerinizi ve tezgâhı unlayıp hamuru top haline getirin.
- Toparlanan hamuru 4 parçaya bölün, unladığınız masanıza koyup merdane yardımıyla inceltin ve su bardağı ya da kurabiye keskisiyle ile daireler kesin.
- Kestiğiniz dairelerin dışından kalan hamuru elinizle toplayıp tekrar yoğurun ve üzerini örterek kenara alın.
- Soğuyan elmalı harcı kestiğiniz dairelerin 4 tanesinin ortasına azar azar paylaştırın.
- Kalan 4 taneyi harç koyduklarınızın üzerine kapatın. Çatal yardımıyla kenarlarını hava almayacak şekilde kapatın.
- Çatal yardımıyla kenarlarına şekil verin (daha iyi kapanmasını sağlayın). Bıçak yardımıyla kurabiyelerin üzerine artı şeklinde küçük bir kesik atın.
- Kenara ayırdığınız hamura da aynı işlemleri uygulayın. Tüm kurabiyeleri 1-2 cm aralıklarla tepsiye dizin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı