Dondurucu İçin Patatesli Gül Böreği Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri2 kilo haşlamalık patatesYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı acı biber salçası ( isteğe bağlı )Tuz, pulbiber
Sosu için :
2 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ
Buzluk için :
Buzdolabı poşeti pipetDondurucu İçin Patatesli Gül Böreği Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
Pataesleri güzelce yıkadıktan sonra düdüklü tencere yada herhangi bir tencereye alıp yumuşayana kadar
haşlıyoruz :) Diğer taraftan soğanları ince yemeklik olacak şekilde doğrayıp kavuruyoruz. :) Kavrulduğunda içine biber salçasını ekleyip biraz daha kavurup ocaktan alıyoruz. :) Haşlanan ve rendelenen patatesin üzerine soğan damak tadınıza göre tuz, pulbiber ekleyip karıştırıyoruz :) yağı az gelirse ilave edebilirsiniz. :) Tezgahın üzerine serdiğimiz yufkaları 4 yada 8 parçaya bölüp ben minik olsunlar istediğim için 8 parçaya böldüm siz isterseniz 4 parçaya da kesebilirsiniz. :) Üzerine süt, yağ, yoğurt ve yumurtadan oluşan karışımdan biraz sürüp iç malzemeden bir kaşık kadar ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz daha sonra ruloyu kendi etrafında sarıp gül şeklini veriyoruz. :) Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz :) büyük boy buzdolabı poşetine börekleri dizip içine pipet yerleştiriyoruz. :) Poşetin ağzını elimizle sıkıştırıp pipet yardımıyla poşet içindeki havayı içimize çekerek poşeti vakumluyoruz. :)) Böylece hem yerden tasarruf etmiş oluyoruz hemde poşetin hava alıp buzlanmasını engelemiş oluyoruz :) tüm malzeme bitene kadar işleme devam edip poşetlediğimiz gül böreklerimizi dondurucuya kaldırıyoruz ve güzel günlerde afiyetle yemek üzere saklıyoruz. :) :)
Ben patesli yaptım siz istediğiniz iç malzemeden yapabilirsiniz. :) Bu pipetle vakumlama işlemeni buzluk için yaptığınız tüm malzemelerde kullanın derim yerden tasarruf için çok güzel bir yöntem. :) Hazırlamış olduğumuz börekleri ramazanda hemencik hazır bir şekilde ara sıcak olarak tüketebilirsiniz :) herkese şimdiden hayırlı ramazanlar. :) Deneyeceklere afiyet olsun. :))
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Sosu için :
2 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ
Buzluk için :
Buzdolabı poşeti pipetDondurucu İçin Patatesli Gül Böreği Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
Pataesleri güzelce yıkadıktan sonra düdüklü tencere yada herhangi bir tencereye alıp yumuşayana kadar
haşlıyoruz :) Diğer taraftan soğanları ince yemeklik olacak şekilde doğrayıp kavuruyoruz. :) Kavrulduğunda içine biber salçasını ekleyip biraz daha kavurup ocaktan alıyoruz. :) Haşlanan ve rendelenen patatesin üzerine soğan damak tadınıza göre tuz, pulbiber ekleyip karıştırıyoruz :) yağı az gelirse ilave edebilirsiniz. :) Tezgahın üzerine serdiğimiz yufkaları 4 yada 8 parçaya bölüp ben minik olsunlar istediğim için 8 parçaya böldüm siz isterseniz 4 parçaya da kesebilirsiniz. :) Üzerine süt, yağ, yoğurt ve yumurtadan oluşan karışımdan biraz sürüp iç malzemeden bir kaşık kadar ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz daha sonra ruloyu kendi etrafında sarıp gül şeklini veriyoruz. :) Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz :) büyük boy buzdolabı poşetine börekleri dizip içine pipet yerleştiriyoruz. :) Poşetin ağzını elimizle sıkıştırıp pipet yardımıyla poşet içindeki havayı içimize çekerek poşeti vakumluyoruz. :)) Böylece hem yerden tasarruf etmiş oluyoruz hemde poşetin hava alıp buzlanmasını engelemiş oluyoruz :) tüm malzeme bitene kadar işleme devam edip poşetlediğimiz gül böreklerimizi dondurucuya kaldırıyoruz ve güzel günlerde afiyetle yemek üzere saklıyoruz. :) :)
Ben patesli yaptım siz istediğiniz iç malzemeden yapabilirsiniz. :) Bu pipetle vakumlama işlemeni buzluk için yaptığınız tüm malzemelerde kullanın derim yerden tasarruf için çok güzel bir yöntem. :) Hazırlamış olduğumuz börekleri ramazanda hemencik hazır bir şekilde ara sıcak olarak tüketebilirsiniz :) herkese şimdiden hayırlı ramazanlar. :) Deneyeceklere afiyet olsun. :))
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı