Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Kabak Çiçeği Dolması

Biliyorsunuz ki, Kabak Çiçeği Dolması Ege bölgesine ait lezzetli bir yemektir.

5 kişilik
10 dakika
Tencerede kısık ateşte 8-10 dakika

Malzemeler
Kabak çiçekleri (25 adet),
Sıvı yağ (Yarım çay bardağı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Şeker (1 tatlı kaşığı),
Su (1.5 bardak sıcak su) 


İç hazırlığı: 

Soğan ( 4 adet orta boy), 
Çam fıstığı (2 çorba kaşığı), 
Kuşüzümü (2 çorba kaşığı), 
Karabiber (2 çay kaşığı), 
Yenibahar (1 tatlı kaşığı), 
Kuru nane (2 çorba kaşığı), 
Şeker (1 çorba kaşığı), 
Tuz ( 1 çorba kaşığı), 
Su (1 su bardağı sıcak su), 
Tercihe göre toz ya da ağaç tarçın 
(1 tatlı kaşığı ya da iki adet küçük ağaç tarçın)

Püf Noktası
Kabak çiçeği dolmasının yanında havuç ve yeşillik servis edebilirsiniz.
Tencerenin üzerine koyduğunuz tabağı, yemek soğumadan açmayın. 
Böylece kabak çiçeklerinin kararmasını önleyebilirsiniz. Yemeği pişirirken ateşin harlı olmamasına dikkat edin.
Eğer ateş harlı olursa kabak çiçekleri yanabilir.

Adım Adım Pişirme

1- İç Hazırlığı:
 Soğanları ince ince piyaz şeklinde doğrayın. Tencereye 1 bardak yağı koyun ve yağ orta ateşte kızdıktan sonra içine 2 kaşık fıstık atın. Fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun.

2- Soğanları tencereye koyun ve pembeleşinceye kadar fıstıklarla birlikte karıştırın.

3-
 Pirinci 5 dakika ılık suda ıslatın. Sonra soğuk su ile yıkayarak iyice süzün.

4- Pirinci soğan ve fıstık karışımına atıp 10 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Sırasıyla tarçını, yenibahar ve karabiberi, tuzu, nane, şeker, kuşüzümünü ilave edin ve hepsini karıştırın. 1-1. 5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Böylece sarmanızın içi hazır olacak.

5- 
Hazırladığınız dolma içini çiğ kabak çiçeklerinin içine gerekli miktarlarda doldurun. Tencere içine düzgün bir şekilde dizin.

6- Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. 

7- Kabakların üzerini bir taşım geçecek şekilde sıcak su ilave edin. Kabakların üzerini bir tabak ile kapatın. Sonra tencerenin kapağınıda kapatarak 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Dolmalar pişince kendi tenceresinde soğumaya bırakın ve parçalanmamasına özen göstererek tabaklara alın. Dilerseniz yanlarında küçük salata yeşilikleri ile birlikte servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı