Malzemeler
½ paket milföy
Yarım kilo çilek
Pudra şekeri
Krema malzemeleri
1 litre süt
3 adet yumurta sarısı
2,5 çay bardağı toz şeker
140 gr un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yarım kilo çilek
Pudra şekeri
Krema malzemeleri
1 litre süt
3 adet yumurta sarısı
2,5 çay bardağı toz şeker
140 gr un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Milföyü buzluktan çıkarıp çözülmesi için 15 dakika bekleyin.
Milföyler çözüldükten sonra üzerlerine biraz un serpip merdane ile inceltin.
İncelttiğiniz milföylerin üzerlerine çatal yardımıyla delikler açın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serip milföyleri dizin.
Daha önceden ısıttığınız 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Pastanın kreması için sütün yarısını şeker ile birlikte tencerede kaynatın.
Sütün diğer yarısını da bir kaba alın.
İçine yumurta sarılarını, nişastayı ve unu da ekleyip iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı kaynayan süte ekleyin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamına gelen kremayı ocaktan alın.
Kremaya son olarak tereyağı ve vanilayı da ekleyip karıştırın.
Milföylerden birini alın, üzerine krema ve ince dilimlenmiş çileği koyun.
Tekrar bir kat milföy, krema ve çilek koyun.
En üst kata milföy koyup pudra şekeri dökün.
Milföyleriniz bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Afiyet olsun
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı