Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

30 Eylül 2024 Pazartesi

ÖYLE BİR PASTA Kİ HERKES HAZIR ZANNEDECEK 💃🏻💯 VİŞNELİ YAZ PASTASI 🍒


Vişneli Yaz Pastası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Keki İçin; 3 adet yumurta Yarım su bardağı şeker 1 çay bardağı un 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Keki ıslatmak için; 1 su bardağı süt Kreması İçin; 160g beyaz çikolata 400 ml sıvı krema 1 yemek kaşığı pudra şekeri Vişne Sosu İçin; 2 yemek kaşığı nişasta Yarım çay bardağı su 400g vişne 5 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı su Hazırlanışı 1. Pastamızın keki için yumurta ve şekeri alarak güzelce köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. 2. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştıralım. 3. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim. 4. Çember kalıbımızı pişirme kağıdının üzerine yerleştirelim ve kek harcımızı içine dökelim. 5. Kekimizi 180° önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dk pişirelim. 6. Pişen keki fırından çıkartalım. Bir bıçak yardımıyla kekin kalıptan ayrılmasını sağlayalım. 7. Kalıbından çıkarttığımız keki servis tabağına ters çevirerek koyalım. 8. Üzerindeki pişirme kağıdını yavaşça soyalım. 9. Kalıbı tekrar kekin üzerine yerleştirelim. 10. Islatmak için sütü kekin üzerine gezdirelim. Kremasını hazırlayıncaya kadar sütünü de güzelce çekmesi için kekimizi dinlendirmeye bırakalım. 11. Pastamızın kreması için bir tencerenin üzerine cam kabı yerleştirelim. Burada kullanmış olduğumuz kabın suya temas etmemesi önemli. 12. Beyaz çikolatayı kabımıza alalım ve benmari usulü eritelim. 13. Tamamen eridikten sonra çikolatayı ocaktan alalım. 14. Karıştırma kabına sıvı kremayı alalım üzerine pudra şekerini ekleyerek çırpalım. 15. Daha sonra erittiğimiz ve soğuyan beyaz çikolatayı da ilave edip kremamız koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. 16. Sütünü çeken kekin üzerine hazırladığımız kremayı yayalım ve üzerini güzelce düzeltelim. 17. Pastamızın üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim. 18. Vişne sosu için nişastayı su ile çözdürelim. 19. Tencereye daha önceden yıkayıp kilitli poşet ile buzluğa kaldırdığımız vişneyi alalım. 20. Üzerine şeker, çözdürdüğümüz nişasta ve suyu ilave edelim. 21. Güzelce kaynayıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. 22. Vişneli sosumuz hazır. Vişne sosumuzu daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktararak bir kenarda bekletelim. 23. Buzdolabında dinlendirdiğimiz pastamızın üzerini soğuyan vişneli sos ile kaplayalım. 24. Vişneli yaz pastamız servise hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı