en kolay en lezzetli şam balı tarifi
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
30 Mayıs 2021 Pazar
🔴SIRLARINI VERİYORUM 🤚UN YOK,YAĞ YOK,YUMURTA YOK. GERÇEK ŞAMBALİ TARİFİDİR.
Şambali (Şam tatlısı) TARİFİ
hamuru için 👇
1 paket irmik (500 gram)
1 su bardağı dolusu şeker
1 su bardağı süt
yarım çay kaşığı TEPELİ karbonat
şerbeti için 👇
2.5 bardak toz şeker
1.5 bardak su
üzeri için 👇
1 çay kaşığı pekmez ve 3 yemek kaşığı su
yapılışı 👇
hamur 4 dakika yoğrulur ve üzeri kapatılarak bir gece dinlendirilir.
kalıbın tabanına ve kenarlarına bol tereyağı sürülür.
Bir gece dinlenen hamur az yoğrulur ve kalıba serilir.
iz verilir ve fıstıklar konulur.
İzlerin üzerinden tekrar geçilir ve 30 dakika dinlendirilir.
ısınmış fırına verilir, şerbet de ocağa alınır.
35dakika sonra fırından şambali çıkartılır kesiklerin üzerinden tekrar geçilip fırına verilir.
nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkarıp 3 dakika sonra kaynar şerbet 3 defada verilir.
kalıp ölçü 20x30
fırın: 180 derece 45 dakika kontrollü
afiyet olsun
🔮 Şerbeti verdikten sonra soğuk bir bölgede dinlendirebilirsiniz.
şerbetini verdikten sonra 4 saat sonra yiyebilirsiniz ancak ertesi gün daha güzel oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı