Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

30 Mayıs 2021 Pazar

🔴SIRLARINI VERİYORUM 🤚UN YOK,YAĞ YOK,YUMURTA YOK. GERÇEK ŞAMBALİ TARİFİDİR.

Şambali (Şam tatlısı) TARİFİ hamuru için 👇 1 paket irmik (500 gram) 1 su bardağı dolusu şeker 1 su bardağı süt yarım çay kaşığı TEPELİ karbonat şerbeti için 👇 2.5 bardak toz şeker 1.5 bardak su üzeri için 👇 1 çay kaşığı pekmez ve 3 yemek kaşığı su yapılışı 👇 hamur 4 dakika yoğrulur ve üzeri kapatılarak bir gece dinlendirilir. kalıbın tabanına ve kenarlarına bol tereyağı sürülür. Bir gece dinlenen hamur az yoğrulur ve kalıba serilir. iz verilir ve fıstıklar konulur. İzlerin üzerinden tekrar geçilir ve 30 dakika dinlendirilir. ısınmış fırına verilir, şerbet de ocağa alınır. 35dakika sonra fırından şambali çıkartılır kesiklerin üzerinden tekrar geçilip fırına verilir. nar gibi kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarıp 3 dakika sonra kaynar şerbet 3 defada verilir. kalıp ölçü 20x30 fırın: 180 derece 45 dakika kontrollü afiyet olsun 🔮 Şerbeti verdikten sonra soğuk bir bölgede dinlendirebilirsiniz. şerbetini verdikten sonra 4 saat sonra yiyebilirsiniz ancak ertesi gün daha güzel oluyor.

en kolay en lezzetli şam balı tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı