Tavada Balon Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık su
7 su bardağı un
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavada Balon Ekmekler Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar bu günde balon ekmek yapalım dedik ekmeğimizin özelliği hamuru mayalamadan doğrudan açıp pişirmemiz çok kısa bir sürede bereketli yumuşacık ekmeklerimiz oluyor arkadaşlar buyurun bu güzel tarifimizin yapımına geçelim.
*Yoğurma kabına maya, tuz, yağ ve şeker alınır.
*Üzerine ılık suyu hafif sıcağa yakın olsun ve unu azar azar ilave ederek yoğrulur her unun kalitesi farklı olduğu için siz 6ci bardaktan sonra kontrollü dökün.
*Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
*Hamurun hiç mayalanmasını hiç beklemeden küçük bir yumurta büyüklüğünde parçalar alınır.
*Zeminde merdane yardımıyla küçük pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve ocak üzerinde iyice ısıtımış tavaya bırakılır çok fazla bekletmeden üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladığı anda hemen diğer tarafına çevirilir.
Bu işlem ekmeğin balon gibi kabarmasını sağlayacak bir kaç saniye bekletilir ve tekrar çevrilir.
Bu işlemden sonra ekmeğin balon gibi şiştiğini göreceksiniz ekmek tavadan alınır.
Hamur bitinceye kadar bu şekilde devam edilir deneyeceklere kolay gelsin
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
3 su bardağı ılık su
7 su bardağı un
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavada Balon Ekmekler Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar bu günde balon ekmek yapalım dedik ekmeğimizin özelliği hamuru mayalamadan doğrudan açıp pişirmemiz çok kısa bir sürede bereketli yumuşacık ekmeklerimiz oluyor arkadaşlar buyurun bu güzel tarifimizin yapımına geçelim.
*Yoğurma kabına maya, tuz, yağ ve şeker alınır.
*Üzerine ılık suyu hafif sıcağa yakın olsun ve unu azar azar ilave ederek yoğrulur her unun kalitesi farklı olduğu için siz 6ci bardaktan sonra kontrollü dökün.
*Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
*Hamurun hiç mayalanmasını hiç beklemeden küçük bir yumurta büyüklüğünde parçalar alınır.
*Zeminde merdane yardımıyla küçük pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve ocak üzerinde iyice ısıtımış tavaya bırakılır çok fazla bekletmeden üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladığı anda hemen diğer tarafına çevirilir.
Bu işlem ekmeğin balon gibi kabarmasını sağlayacak bir kaç saniye bekletilir ve tekrar çevrilir.
Bu işlemden sonra ekmeğin balon gibi şiştiğini göreceksiniz ekmek tavadan alınır.
Hamur bitinceye kadar bu şekilde devam edilir deneyeceklere kolay gelsin
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı