Malzemeler;
3 adet yufka
½ paket kelebek makarna
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
İçi için;
250 gr beyaz peynir
9-10 dal maydanoz
Sıvı harç için;
1 adet yumurta
½ su bardağı süt
½ su bardağı soda
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı; Kaynayan tuzlu suda makarnaları haşlayın. Haşlanan makarnaları süzün ve iki yemek kaşığı tereyağı ilave edip karıştırın, kenara alın.Peynirleri rendeleyin ve ince ince doğradığınız maydanozları karıştırın.Sıvı harç için olan tüm malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Yufkaları muffin kalıbınızın dışına taşacak şekilde bir pasta tabağı yardımıyla kesin. Muffin kalıbınızın her gözünün içlerini yağlayın. Kestiğiniz bir adet yufkayı yağlanmış gözlerden birine serin, sıvı harçtan bir kaşık dökün, sırasıyla makarna, peynir, makarna ve sıvı harçtan koyun. Kenarlardan sarkan yufkayı sıvı harç ile ıslatarak üzerlerine kapatın. Diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt rafta 25dk pişirin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı