Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

6 Mart 2018 Salı

Yünlüler Nasıl Yıkanır


Yünlüler Nasıl Yıkanır

Kullanışı rahat ve temizliği hassas olan yünlüler nasıl yıkanır? Çekmiş yün kazak olayına son vermek için okumaya devam edin!

Önerimiz

Yün halınızdaki lekeler için 1 ölçek sirke ve 3 ölçek ılık su hazırlayıp yumuşak bir temizlik bezi yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Kış mevsiminde en çok tercih edilen kıyafet türüdür yünlüler. Kazaklar, atkılar bereler hem bizi sıcak tutarlar hem de şık görünürler. Peki kullanımı kadar temizliği de hassas olan yün kazak nasıl yıkanır? Bu konuda sizinle işinize yarayabilecek bilgiler paylaşmak istiyoruz.
  • İlk olarak hatırlamanız gereken, normal çamaşırlarınız için kullandığınız deterjanı yünlüler için kullanmamanız gerektiğidir. Deterjanın yapısı, hassas olan yünlülerin dokusuna zarar verir. Bu yüzden yünlüler için özel olarak üretilmiş hassas yapıdaki sıvı deterjanları tercih etmelisiniz.
  • Dikkat etmeniz gereken ikinci nokta ise, evinizdeki suyun kireç oranıdır. Kireçli sular yünlü ve hassas çamaşırlarınızın sertleşmesine ve zarar görmesine sebep olur. Bunu engellemek için çamaşır makinenize yıkamadan kireç önleyici tabletlerden eklemeyi deneyebilirsiniz.
  • Yünlülerinizi çamaşır makinesinde yıkarken, en fazla 30 derece ve hassas/narin yıkama ayarında olması gerekmektedir.

21 Kasım 2017 Salı

Tahinli Cevizli Sarma

Görüntünün olası içeriği: tatlı ve yiyecekTahinli Cevizli Sarma
Malzemeler;
Hamuru için;
½ su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tutam tuz
7 su bardağı un
1 yemek kaşığı un – yoğurmak için
Arası için;
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
Üzeri için;

Tahin Pekmezli Kek


Görüntünün olası içeriği: yiyecekTahin Pekmezli Kek
Malzemeler;
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 avuç ceviz – ince kıyılmış
½ su bardağı tahin
½ su bardağı üzüm pekmezi
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı süt
1 avuç ceviz – ince kıyılmış
Hazırlanışı;
Bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurtayı toz şeker iyice eriyip kabarana kadar çırpın. Üzerine

10 Kasım 2017 Cuma

Balığın faydasını artıracak 6 önemli öneri

Hafızayı, kemikleri ve gözleri kuvvetlendirmesinden Alzheimer riskini ve kötü kolesterolü düşürmesine dek birçok faydası bulunan balık, özellikle de bugünlerde mevsim geçişi nedeniyle yaygınlaşan enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmada etkili rol oynuyor. Ancak uzmanlara göre, balığın sağlık etkisini artırmak için bazı noktalara özen göstermekte fayda var.

  • Sağlık üzerinde çok yönlü etkisi olan balığın mutlaka haftada iki kez tüketilmesi gerektiğini belirten Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, en yüksek faydayı sağlayabilmek için de doğru hazırlanması ve doğru tüketilmesinin önemini vurguluyor.